Close sidebar
Close sidebar

Cum arata plaja Mamaia, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Imagine terifianta

In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, plaja Mamaia a fost transformata in camp de lupta, era imprejmuita cu kilometri de sarma ghimbata, cazemate si pozitii de tun si mortiere.

,


DISTRIBUIE
acest articol

O fotografie terifianta a fost pblicata pe blogul constantaoldcity.blogspot.ro cu plaja Mamaia transformata in camp de lupta. Casele de vacanta si sezlongurile au fost inlocuite de cazemate, iar plaja a fost imprejmuita cu kilometri de sarma ghimpata.

In perioada razboiului, Constanta a fost bombardata, mai multe cladiri fiind distruse, inclusiv Cazinoul a fost afecatat. Pierderile omenesti nu au fost foarte mari fiindca oamenii au fost avertizati si s-au adapostit in adaposturi antiaeriene.

Sovieticii au efectuat un bombardament-surpriză pe data 3 august 1941, când au fost avariate clădirile Episcopiei şi Catedralei. Inamicul a fost alungat de avioanele de vânătoare româneşti şi de anteaeriană, mai multe avioane sovietice fiind doborâte. Au fost afectate de bombe sau de schije şi Cazinoul, Braseria Vraja Mării, Casa Peski, sediul Camerei de Comerţ (fostul Palat Manissalian), Casa Benderly, acestea două din urmă nemaiputând fi refăcute, spune arhitectul Radu Cornescu, scrie adevarul.ro.



Citeste mai mult aici

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI