În această perioadă, două instituții specializate au efectuat sondaje de opinie al căror subiect au fost alegerile locale din 2020, programate pe 27 septembrie. Primul sondaj a fost realizat de Grupul de Studii Socio Comportamentale Avangarde, în perioada 3-7 septembrie 2020, pe un eșantion de 800 de persoane, marja de eroare fiind de 4%.

Sondaj alegeri locale 2020
Acesta este graficul sondajului realizat de Avangarde

Astfel, la întrebarea „cu cine vota românii la alegerile locale din 27 septembrie”, 34% dintre români au afirmat că vor vota cu PNL, 27% cu PSD, 17% cu USR-PLUS, 5% cu UDMR și Pro România, 4% cu PMP și PPU, iar 3%

cu ALDE.   Întrebați în ce direcție se întreaptă țara, 57% dintre subiecți au spus că într-o direcție greșită, iar 32% au considerat că România se îndreaptă într-o direcție bună.

Citeste si: Comisia juridică a Senatului, raport favorabil: Alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Citeste si: Alegeri în pandemie. "Vaccinul rusesc să fie administrat tuturor candidaților"

Citeste si: Alegeri Locale 2020. Lista candidaților din partea PSD pentru cele mai importante primării din România

Sondajele Alegerilor Locale din 2020 au dat procente asemănătoare

Și CURS (Centrul de Sociologie Urbană și Regională ) a realizat un sondaj a cărui întrebare a fost: “Alegerile locale vor avea loc in septembrie anul acesta. Dumneavoastra cu ce partid veti vota?”. Rezultatele au fost: PNL – 33%, PSD – 26%, USR PLUS – 16%, Pro Romania – 7%, PMP – 5%, UDMR – 4%, ALDE – 4%, PPU-SL – 4%, alt partid – 1%.

După cum se poate observa, nu sunt diferențe mari între rezultatele celor două sondaje. La Avangarde, PNL e cotat cu 34%, în timp ce la CURS are un procent mai puțin, 33%. Și la PSD este aceeași situație, fiind cotat cu 27% la Avangarde și cu 26% la CURS. Tot de un procent e diferența și pentru al treilea partid din sondaje, USR Plus, cotat cu 17% la Avangarde, respectiv cu 16% la CURS.

Sondaj alegeri locale 2020
Așa arată ultimul sondaj CURS despre alegerile locale 2020

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si