Close sidebar
Close sidebar

Cum arata Vama Veche in urma cu aproape 40 de ani. Turme de oi strabateau zona si nu era nicio urma de terase cu muzica rock

Vama Veche a devenit in ultimii 20 de ani una dintre cele mai frecventate statiuni din Romania. Tinerii vin aici ca sa simta spiritul Vamei, spiritul libertatii. Putini stiu insa ca in urma cu aproape 40 de ani Vama Veche era o plaja salbatica strabatuta de turme de oi si de magarusi.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Michael Toma, din Nurnberg, a postat pe Facebook cateva fotografii in care descoperim cum arata Vama Veche la inceputul anilor '80. Astfel, observam ca era o plaja salbatica, plina de animale.

"Am mancat ani de zile minunata branza facuta din laptele oitelor astora. Tatal Tudoritei dormea noaptea langa ele acoperit cu o suba de oaie. La miezul zilei, magarusului ii atarna o chestie mai lunga decat coada dintre picioare. Era semn ca este si el nudist. Padurea de ciulini era refugiu pentru gastele vecinilor, am platit si eu una ologita de Roky…", a comentat Paul Allemann, un prieten al lui Michael Toma.

Citeste si: Un tânăr de doar 20 de ani s-a înecat la Costinești! Bărbatul a ignorat steagul arborat la mal- kanald.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Primi vamaioti au fost studentii de la Universitatea Babes Bolyai din Cluj, care avea in derulare un parteneriat cu primaria de organizare a concediilor prin sindicatul universitatii.

Mircea Toma, presedintele Asociatiei "Salvati Vama Veche", a fost unul dintre primii turisti in acest colt de tara. "Avem cinci – sase ani cand parintii mei m-au dus pentru prima data in Vama.

Am fost contaminat de mic cu acest microb. Se faceau sejururi de cate 12 zile prin Universitatea din Cluj", isi aminteste el. Si atunci zona era impartita intre nudisti si textilisti. Zona unde turistii se imbaiau in trupurile goale era situata in partea de nord, scrie adevarul.ro.

Acum, la Vama Veche au aparut in ultimii ani terase in aer liber, gherete unde se vand gablonturi si multe baruri din care duduie muzica rock, alternative rock, punk rock, progressive-metal si rhythm & blues, iar bautura se gaseste la

discretie.

Foto: Michael Toma Facebook

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI