sursa foto: Adevarul

Trenurile mortii au fost convoaiele feroviare prin care, in cadrul holocaustului, evreii au fost transportati din ghetouri sau alte locuri de adunare catre lagarele de concentrare. Conditiile de transport erau inumane, oamenii nu primeau apa, mancare si ingrijiri medicale, asa ca multi dintre ei se stingeau pe drum.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

In Romania, in timpul pogromului de la Iasi, la inceputul verii anului 1940 s-au format primele trenuri ale mortii. Evreii care au supravietuit masacrului declansat cu o zi inainte au fost imbarcati in doua trenuri cu destinatia Calarasi.

In fiecare vagon de transportat animale sau materiale de constructii au fost inghesuite peste o suta de persoane. Vagoanele au fost inchise ermetic, iar ferestrele de aerisire au fost acoperite cu scanduri, astfel ca cei care nu au murit de foame sau de sete, si-au pierdut viata prin asfixiere.

Experimentul infam a fost repetat in anii urmatori, in cadrul deportarii evreilor in Transnistria.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si