Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Cum gestionăm adolescența ca părinți? „Părinții trebuie să înțeleagă perioada adolescenței. Copilul trece printr-o sensibilitate mai aparte.”

Adolescența este o perioadă delicată atât pentru tineri, cât și pentru părinții lor. Începe dorința de independență, anturajul e greu de controlat iar presiunea socială, dar și cea a școlii se resimt mai apăsător. Cum să construim o relație de prietenie cu adolescenții noștri, dar și cum să-i ferim de tentațiile periculoase, aflăm de la psihoterapeutul Andreea Stroe.

Redactia Stirile Kanal D,

Cum gestionăm adolescența ca părinți? „Părinții trebuie să înțeleagă perioada adolescenței. Copilul trece printr-o sensibilitate mai aparte.”

[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol

Simona Pătruleasa, prezentator Știrile Kanal D: „Care sunt problemele pentru care ajung cel mai des în cabinetele dumneavoastră?”

Andreea Stroe, psihoterapeut: „În ultima perioadă, vin pentru că adolescentul își dorește să apeleze la ajutorul unui psihoterapeut, să vină să vorbească cu un psiholog și mă bucură această inițiativă a adolescentului. Nu așteaptă neapărat să vină părintele să-i spun „hai să mergem la psiholog și să rezolvăm anumite situații”.”

Simona Pătruleasa, prezentator Știrile Kanal D: „Conștientizează că au nevoie de ajutor.”

Andreea Stroe, psihoterapeut: „Da, spre bucuria noastră. Din ce în ce sunt mai mulți cei care apelează la ajutor și le cer părinților să îi aducă în cadrul cabinetului. Cele mai întâlnite situații în cabinet sunt cele legate de această presiune socială, școlară, dar și presiunea pe care o pun părinții asupra lor.

Problemele de legate de bullying, problemele legate de începerea vieții sexuale prea devreme, depresie, anxietate, o stimă de sine scăzută, problemele alimentare. Aici ne confruntăm cu aceste probleme, mai ales în rândul fetelor. Faptul că ei nu nu comunică cu părintele duc la această situație.”

Citeste si: BREAKING NEWS! Cutremur în urmă cu câteva minute în România! Ce magnitudine a înregistrat și unde s-a resimțit- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO Imagini din timpul cutremurului de 5,4 care a zguduit România. S-a simțit și în țările vecine- antena3.ro

Simona Pătruleasa, prezentator Știrile Kanal D: „Cred că ei se simt cumva mult mai confortabil să povestească cu dumneavoastră, ca psihoterapeut, decât se simt cu părinții.”

Andreea Stroe, psihoterapeut: „Ce se întâmplă în cadrul unui cabinet? Copilul nu este judecat, copilului nu i se pun anumite etichete, copilul poate fi el și atât.

Acasă, părintele încearcă să gestionezi altfel situația: vreau să fii cel mai bun, vreau să iei cele mai mari note, vreau să intri la liceul sau la facultatea x, fără a ține cont uneori de dorințele copilului.”

Simona Pătruleasa, prezentator Știrile Kanal D: „Cum se explică această schimbare de la un copil ascultător, la un adolescent rebel?Când apar aceste schimbări?”

Andreea Stroe, psihoterapeut: „Părinții trebuie să înțeleagă perioada preadolescenței și a adolescenței.

Apar acele modificări hormonale, pubertatea. Modificările hormonale nu înseamnă doar o modificare fizică sau din punct de vedere sexual, ci și modificări emoționale și cognitive. Copilul trece printr-o sensibilitate mai aparte, copilul își caută identitatea, copilul se caută pe sine, iar în acel moment el este mult mai sensibil.”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI