Dacă vezi în calendarul competițional al sporturilor că se apropie concursul la care vrei să participi, determinarea este cu atât mai eficientă cu cât colegii tăi de echipă se antrenează zilnic și emoțiile generate devin tot mai constructive.

Dacă participi la un concurs sportiv, antrenează-te acum!

Deși activitățile zilnice îți ocupă o mare parte din timp, este important să aloci suficiente resurse și pentru antrenamentele sportive, mai ales că se apropie data concursului la care vrei să participi.

Ai nevoie de: voință, motivație, determinare și competiția este ca și câștigată. 

Citește și: E adevărat că poţi slăbi mai uşor cu Zeolit?

Dacă ai echipamentul necesar pentru antrenamente și îți dozezi efortul în mod eficient, reușita va fi garantată.

Ți-ai stabilit programul pentru antrenamente?

Dacă programul tău de cursuri sau de lucru este de 8 ore pe zi, este momentul să îți stabilești un interval orar și pentru antrenamentele de întreținere corporală și de rezistență. În caz contrar, se poate alege un program sportiv din două în două zile. Este cu atât mai eficient efectul, dacă alegi să te ajute și un antrenor specializat. Totul ține de voința ta. Se spune că „dai voință, iei putere”, doar astfel poți reuși ceea ce îți propui.

Te odihnești suficient?

Specialiștii recomandă un somn odihnitor, de 7- 8 ore pe noapte. Dacă programul îți permite, este ideal să te odihnești noaptea. 

Poți începe ziua, în orice situație, cu niște exerciții fizice de înviorare. De asemenea, seara te-ar ajuta să îți faci un program pentru relaxare corporală.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În cazul în care se suprapun prea multe activități, care mai de care mai solicitante și simți că ești  deshidratat sau „fără vlagă” după o zi toridă, poți să alegi să faci o perfuzie la domiciliu pentru hidratare și mineralizare, mai ales că se apropie data concursului. Dacă te gândești să nu participi la competiție din cauza stării de epuizare fizică și psihică, este mai bine să apelezi la profesioniștii de la MediSafe și te vei pune pe picioare în cel mai scurt timp, mai ales că acum beneficiezi de asistență medicală la domiciliu.

Te hrănești corect?

Fie că ești acasă, fie că ai alte activități zilnice, este recomandat să servești trei mese principale și două gustări pe zi. Dacă la gustări incluzi fructele, este cu atât mai eficient pentru creșterea imunității organismului.

Citește și: Cum să-ți crești imunitatea în sezonul rece. Sfaturi care te feresc de gripă

Dacă ai un antrenament stabilit, este bine să te hrănești cu cel puțin o oră înainte. După efectuarea antrenamentului, cu siguranță vei putea să mănânci consistent.

De fiecare dată când ai emoții și solicitarea fizică sau psihică este crescută, adună-ți gândurile și amintește-ți ce ți-ai propus! Astfel, obiectivul va putea fi îndeplinit.

Citeste si: Ce părere a avut Dan Bălan despre Arsenium, atunci când s-au cunoscut: "Mă privea de sus, dar asta e chestia lui, așa privește el oamenii!"- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Hatz Pizza, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Dacă participarea la concurs este esențială pentru creșterea stimei de sine, ești determinat să muncești și să respecți programul stabilit cu mult aplomb, stresul este constructiv. 

Se spune că „dacă nu riști, nu câștigi”. Prin urmare, participarea la concurs este condiția necesară pentru a putea câștiga un premiu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si