În era digitalizării totale există opțiuni care te ajută să verifici online disponibilitatea unui număr anume pentru mașina ta, care nu implică deplasarea la ghișeu. Pentru cei care nu sunt mulțumiți cu cele primite din oficiu, aleator, de la serviciul Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), există și o soluție online, suficient de simplă pentru toată lumea. 

Citeste si: Veste bună pentru cei care vor să îşi înmatriculeze maşinile.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În măsura în care ați decis să faceți acest lucru, care nu implică deplasarea la ghișeu și o eventuală aglomerație acolo, iată ce pași trebuie să urmați din fața calculatorului: Intrați mai întâi pe site-ul DRPCIV, la rubrica ”verificare disponibilitate număr”, care nu mai necesită un cont de utilizator pentru accesarea programului, așa cum era în anii trecuți. Introduceți adresa presonală de email în primul câmp al formularului, iar în cel de-al doilea treceți numărul de înmatriculare dorit. După ce ați verificat corectitudinea celor scrise, bifați obligatoriu caseta ”nu sunt robot”, apoi apăsați butonul ”verifică”, care ne va spune dacă numărul de înmatriculare dorit este disponibil sau nu pentru achiziționarea ulterioară. 

Poliție
Disponibilitatea numerelor dorite poate fi verificată online

Nu se acceptă combinații de litere cu semnificații obscene sau care aparțin deja unor instituții publice

Din moment ce știm că numărul de înmatriculare dorit este încă disponibil, trecem rapid la rezervarea concretă a acestuia, pentru că faptul că numărul solicitat este disponibil la momentul verificării nu înseamnă automat și că este deja în posesia ta. Toate combinațiile preferențiale costă cu 45 de lei în plus față de costul unui set nou de plăcuțe, autoritățile reamintind că nu pot fi atribuite combinații de litere cu semnificații obscene sau combinații de litere arondate deja unor instituții publice, cum ar fi ”MAE” (Ministerul Afacerilor Externe), ”MAI” (Ministerul Afacerilor Interne), ”SRI” (Serviciul Român de Informații) sau ”SIE”

(Serviciul de Informații Externe). 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si