Close sidebar
Close sidebar

Cum să citești mesajele care au fost șterse pe WhatsApp

Toată e lumea curioasă să vadă ce conțineau mesajele pe care ceilalți le-au șters din conversația pe WhatsApp înainte să apuci să le vezi. Se pare că există soluții tehnice pentru a afla dacă erau mesaje indiscrete, lucruri stânjenitoare sau rușinoase, injurii sau simple mesaje destinate altcuiva.

Sorin Negru,

Cum să citești mesajele care au fost șterse pe WhatsApp


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Una dintre cele mai populare caracteristici ale aplicației WhatsApp este că vă permite să ștergeți mesajele printr-o simplă atingere.

Citește și: Noi schimbări la WhatsApp. Vei putea extrage textul dintr-o imagine. Află cum funcționează noua funcție

Există, însă, și soluții magice pentru a citit mesajele șterse de ceilalți pe WhatsApp, potrivit Daily Mail

WhatsApp a introdus recent funcția „Ștergere pentru toată lumea” anul acesta ca o modalitate de a revoca mesajele în aproximativ o oră de la trimiterea lor.

Oamenii pot folosi funcția atunci când au trimis un mesaj la chatul greșit sau au trimis ceva care li se pare că e greșit.

Cum să citești mesajele care au fost șterse pe WhatsApp

Curiozitatea ne face adeseori să ne întrebăm ce se află în spatele mesajului misterios care tocmai a fost șters.

Potrivit sursei citate, atât utilizatorii de iOS, cât și cei de Android vor fi bucuroși să afle că există modalități simple de a descoperi chat-urile șterse.

Publicația MailOnline detaliază ce trucuri există pentru a recupera mesajele WhatsApp șterse care sunt stocate pe telefon folosind funcții de rezervă.

1. Aplicații pentru iOS și Android

Există o serie de aplicații care sunt concepute pentru a recupera un mesaj WhatsApp șters, pe care l-ai primit de la cineva.

Oricine poate accesa mesajele șterse printr-o "terță parte" numită Istoricul notificărilor, aplicație care poate fi descărcată din Magazinul Google Play.

Problema este că există anumite limitări pentru aceste aplicații, iar în al doilea rând riști să dai de o aplicație care conține programe malware.

În plus, aceste aplicații pot fi adesea destul de dificil de utilizat și, cel mai probabil, vor fi pline de reclame dacă nu optezi pentru o versiune plătită. 

2. Ștergerea aplicației iOS

Pentru utilizatorii de iPhone, înainte de a șterge orice, trebuie să te asiguri că mesajele WhatsApp sunt copiate de rezervă pe iCloud, astfel încât să poată fi recuperate.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Următorul pas este să ștergi WhatsApp de pe telefon și să îl reinstalezi folosind App Store.

Odată ce aplicația este instalată, conectaeazp-te din nou la cont. Acum tot ce trebuie să faci este să aștepți să ruleze opțiunea care îți oferă back-up pentru mesajele existente anterior.

Când această opțiune este selectată, toate mesajele WhatsApp vor fi recuperate, chiar și cele care au fost șterse!

3. Setări pentru istoricul notificărilor Android

Cei care au Android 11 și versiuni ulterioare, de regulă acceptate de cele mai recente dispozitive, vor fi bucuroși să afle că mesajele șterse pot fi recuperate și pe telefoanele lor.

Funcția Istoricul notificărilor păstrează un jurnal al fiecărui mesaj primit prin WhatsApp stocat pe telefonul tău.

Va trebui să accesezi „Setări” de pe smartphone și să selectați „Aplicații și notificări”.

Apoi  trebuie să accesezi „Notificări” și să găsești opțiunea „Istoricul notificărilor” și să apeși butonul de lângă „Utilizați istoricul notificărilor”.

Când acest lucru este finalizat, meniul va afișa un jurnal al tuturor notificărilor primite de dispozitiv, care va include mesajele text găsite în WhatsApp înainte de a fi șterse.

Dacă dorești să revezi vreodată mesajele șterse, tot ce trebuie să faci este să revii la această secțiune a setărilor din telefon. 

Metodă alternativă pentru avansați

O metodă alternativă pentru utilizatorii de Android este restaurarea mesajelor WhatsApp printr-o bază de date.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Pentru început, lansați browserul de fișiere pe dispozitiv. Deschideți folderul WhatsApp și accesați „Bază de date” unde vor fi toate fișierele de rezervă salvate local pentru aplicație.

Apoi va trebui să apăsați lung pe fișierul „msgstore.db.crypt12” pentru a-l selecta, apoi apăsați „Editați numele”.

Schimbați-i numele în „msgstore backup.db.crypt12” pentru a vă asigura că fișierul nu este suprascris.

Ulterior, va trebui să alegeți cel mai recent fișier de rezervă și să îi schimbați numele în „msgstore.db.crypt12”.

După ce ați făcut acest lucru, deschideți Google Drive pe smartphone și alegeți opțiunea de meniu cu trei linii verticale în partea dreaptă sus.

Faceți clic pe „Backups” și ștergeți backupul WhatsApp. 

Apoi, va trebui să ștergeți WhatsApp și apoi să îl instalați din nou- vi se va solicita să recuperați WhatsApp dintr-o copie de rezervă locală în timpul instalării, deoarece nu mai aveți o copie de rezervă în cloud.

Când vi se solicită, alegeți fișierul „msgstore.db.crypt12” și faceți clic pe „Restaurare”.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI