Una dintre cele mai solicitate si, prin urmare, realizate de catre specialisti in domeniul chirurgiei estetice este cea de remodelare a nasului, respectiv rinoplastie sau rinocorectie.

In general, aceasta interventie chirurgicala este solicitata pentru situatii justificate, de exemplu tot felul de malformatii ale nasului, deformari provocate de diverse accidentari, traumatisme, pentru corectarea unor  dezechilibre in armonia fetei, cu care unii dintre noi s-au nascut si le afecteaza viata de zi cu zi, pentru a elimina o deviatie de sept care creeaza probleme in respiratie.

Citeste si: Dr Mihai Craiu: De ce se protejează medicii cu ochelari! Măștile nu sunt suficiente, virusul poate intra și prin ochi! Cum te protejezi eficient

Evident, sunt si solicitari mai putin justificate, cand aceasta interventie chirurgicala este ceruta din motive subiective, cand pacientii, in special femei, considera ca o remodelare a nasului, de altfel unul normal, se impune pentru a isi creste stima de sine, pentru a capata un plus de farmec sau pentru a copia un star de cinema pe care il are ca model.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Indiferent de motivul care justifica rinoplastia, pacientii trebuie sa urmeze cu strictete toate recomandarile medicului de dinainte de operatie, cat si dupa. Astfel, odata depasita cu bine interventia chirurgicala, pacientii trebuie sa fie constienti ca nu se vor bucura chiar in cel mai scurt timp de nasul frumos remodelat, ci va urma o perioada de refacere, in care trebuie sa tina cont de toate indicatiile de specialitate si sa nu le trateze cu superficialitate.

Astfel, in primul rand trebuie urmat tratamentul medicamentos prescris de medic pentru perioada postoperatorie, respectand intocmai orele de administrare. De asemenea, macar in aceasta perioada fumatorii trebuie sa se abtina de la tigari, pentru ca acest obicei determina o ingreunare semnificativa a recuperarii dupa operatie.

Tot in aceasta perioada delicata este bine sa evitam purtatul ochelarilor de vedere sau a celor de soare sau macar sa gasim niste modele cat mai usoare, care sa nu afecteze in niciun fel zona extrem de sensibila si traumatizata a nasului. 

Citeste si: Coronavirus confirmat și în Emiratele Arabe

Este recomandat sa folosim pentru zona operata pungute cu gheata sau cu gel special pentru a ajuta la dezinflamare.

Chiar daca suntem impatimiti ai miscarii, sportului, o perioada efortul fizic trebuie evitat pentru a grabi recuperarea. De asemenea, odihna suficienta este esentiala pentru a ne recupera mai rapid dupa rinoplastie.

Trebuie sa dormim suficient, sa evitam pozitiile pe burta sau pe o parte, ci doar pe spate, pentru a nu fi predispusi la a lovi sau apasa pe zona operata. Aceeasi grija trebuie sa o manifestam si in cursul zilei, sa ne abtinem in a ne sufla nasul, gasind alte modalitati de a elibera narile infundate, ferindu-ne cat mai mult de loviri si de tot felul de mici accidente  casnice.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si