Cum să toci ceapa corect și de ce ar trebui să respiri pe gură, când toci ceapa?

Ei bine, acest truc te salvează de la lăcrimatul din timpul gătitului.

Experții susțin că, dacă respiri pe gură în timp ce cureţi şi toci ceapa nu vei mai lăcrima, așa cum se întâmplă în mod normal.

Cum să toci ceapa corect și cum să o gătești pentru a nu mai fi iute

Dacă vrei să obţii un gust mai dulce al cepei, este recomandat să nu o mai prăjești în grăsime. Căleşte apa în puţin ulei, iar când începe să se prăjească, adaugă un strop de apă caldă în tigaie şi las-o până când se evaporă.

Călirea îmbină prăjirea cu fierberea, iar asta ajută la emanarea unor substanţe care o fac mai dulce. În acest fel scapi de riscul de a o arde.

Ceapa trebuie călită sau prăjită la foc mic pentru a scăpa de gustul iute al acesteia. Nu trebuie să mărești focul pe parcursul gătirii ei, deoarece nu vei mai obţine aroma dulce pe care vrei să o ofere mâncărurilor tale.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Cum să toci ceapa corect. Acest truc te ajută să nu lăcrimezi
Cum să toci ceapa corect. Acest truc te ajută să nu lăcrimezi

Istoria cepei

Ceapa provine din regiunile de stepă din Asia centrală și de vest, probabil teritoriul Afganistanului de azi. Este una dintre cele mai vechi plante de cultură, fiind apreciat la ca. 5.000 de ani în urmă, cultivat ca plantă medicinală, condiment și ca legumă.

În Egiptul antic ceapa era considerată un simbol al vieții eterne, datorită formei sale rotunde și a inelelor concentrice[1] și era oferită zeilor, sau era folosită ca monedă de plată de a ajunge în rai, astfel au fost plătiți și lucrătorii care au clădit piramidele.

Citeste si: Așa faci cel mai bun pilaf sârbesc! Rețeta clasică

Citeste si: Oțet de mere. Licoare magică sau otravă pură?

Citeste si: Ostropel de pui. Rețeta tradițională a bunicii

S-au găsit dovezi, resturi de ceapă la descoperirea mormântului lui Tutankhamon. O tablă cu inscripții sumeriene cuneiforme datând cu 4.000 de ani î.e.n. din Codul lui Hammurabi conține descrieri de ogoare cultivate cu castraveți și ceapă, precum era amitit și ajutorarea săracilor cu pâine și ceapă. La romani ceapa constituia un element important din alimentația de bază. Legionarii romani au fost acei care au contrubuit la răspândirea cepei „cepula“ în Europa centrală.

În Evul mediu ceapa nu lipsea de pe masa locuitorilor Europei fiind folosită și ca amulet contra pestei. În secolul al XV-lea olandezii încep să cultive diferite variante de ceapă ca și culoare, formă și gust.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si