Close sidebar
Close sidebar

Cum se face, de fapt, sosul Wasabi? Rețeta perfectă

Rețeta de sos wasabi nu este o rețetă tradițional românească. De fapt, acest sos face parte din bucătăria japoneză. Sosul wasabi se serveste adesea la sushi, fiind un hrean tipic japonez. Dar cum noi nu suntem in Japonia, iar multe dintre ingredientele lor sunt incă un mister pentru cultura noastră, putem învăța singuri cum anume se face un asemenea sos wasabi.

Mircea Pop,

Cum se face, de fapt, sosul Wasabi? Rețeta perfectă

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ce este sosul Wasabi?

Acesta este un sos tradițional japonez, fierbinte, care este servit aproape tuturor mâncărurilor tradiționale asiatice. Are o textura groasa si o culoare verde deschis. Adesea se adaugă la sosul de soia, amestecând astfel aromele sărate și picante.

Această "adăugire la feluri de mâncare" este numită adesea hrean sau mustar japonez. Acest lucru este parțial adevărat, deoarece în proprietățile sale și în natura acuității sale, seamănă tocmai cu aceste produse: cremoase, care dau căldură mai mult nasului decât limbii.

O bucată de traditie japoneză în doar cateva lingurite de sos wasabi

Ingredientele necesare pentru a prepara un  sos delicios wasabi:

- o jumatate de ceasca de apa
- 3 lingurite de praf de wasabi
- o jumatate de ceasca de sos de soia
- 2 lingurite de ulei
- 2 lingurite de vin dulce
- o lingurita de ghimbir proaspat
- doua cepe verzi

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Imagini șocante din camera de hotel de unde s-a aruncat pe geam Liam Payne. Artistul a spart totul, masa era plină de droguri- antena3.ro

Citeste si: Ciorba de potroace te reface după mesele de sărbători. Cum se prepară corect. Rețeta, pas cu pas

Cea mai simplă rețetă de sos wasabi

Iata ce ai de făcut.  Ceapa verde  trebuie să o speli foarte bine si sa înlături floricica și prima frunză de deasupra, după care sa o toci (partea alba si frunzele) cat mai marunt posibil. Intr-un bol amesteca praful de wasabi cu apa pana cand obtii o pasta fina dupa care adauga uleiul si ghimbirul si continua sa amesteci. Fara a te opri din amestecat, adauga sosul de soia, treptat.
Cand ai terminat cu acestea, treci la adaugarea vinului. Asigura-te ca toate ingredientele sunt bine incorporate si apoi poti pune si ceapa tocata in bolul de sos wasabi.

Citeste si: Friptură de porc la cuptor. Rețeta delicioasă pentru Crăciun

Daca ai facut toate acestea, pune sosul wasabi peste mancare si bucura-te de un gust cu totul aparte. Nu degeaba este traditie japoneza. Savoarea este parte componenta a ei. Așadar,savurează noul tau sos wasabi si încânta-i pe cei dragi cu o noua reteta care ii va da pe spate.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI