Cum se pitrocește varza murată? Vezi cum se face saramura pentru varza și cum se pritoceste varza murata! Acesta este un truc secret pe care îl ştiu puţine gospodine! 

Cum se realizează pritocirea verzei în mod corect

Dacă nu ții cont de toți pașii rețetei, murăturile se pot dovedi un eşec. Cea mai mare problemă cu care gospodinele acestea se confruntă este băloşirea, iar cauza principală este faptul că murăturile nu se aerisesc.

Iată cum pritoceşti corect varza murată  pentru a o consuma din aceasta toată iarna! 

Așadar, indiferent că foloseşti varza murată pentru a prepara sărmăluţe sau ca o garnitură pentru fripturi delicioase, cu această metodă vei fi sigură că nu se va strica în butoi. Potrivit bucătarilor, varza murată se pritoceşte o dată la trei zile până când aceasta se acreşte.

Chiar adcă în unele zone se scurge o parte din zeama din butoi într-un alt recipient, ca mai apoi să se toarne la loc, cea mai simplă şi eficientă variantă este aceea în care sufli cu putere într-un furtun introdus până la fundul butoiului cu varză.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Citeste si: Rețeta gogoșari pentru iarnă: Secretul unui gust perfect!

Secretul care împiedică varza murată să facă floare

O altă problemă pe care gospodinele o întâmpină la varza murată este faptul că aceasta face floare. Acest lucru se întâmplă atunci când temperaturile sunt prea mari. Astfel, pentru a opri fermentarea, este recomandat să pui câteva aspirine în zeamă.

Temperatura optimă pentru murături nu ar trebui să depăşească niciodată 10 grade Celsius.

Dacă doreşti o soluţie naturală, apelează cu încredere la hrean. Tot ce ai de făcut este să pui deasupra verzelor câteva bucăţi din această rădăcinoasă. Un alt lucru de care trebuie să ţii cont este vasul în care urmează să pui murăturile. Acesta trebuie să fie foarte bine curăţat înainte.

Citeste si: Rețetă murături asortate pentru iarnă: Ingrediente și mod de preparare

Mai mult, pentru a igieniza butoaiele, este necesar să faci un amestec de apă fierbinte cu bicarbonat de sodiu. În acest fel dispare şi mirosul de moare. Şi condimentele sunt importante pentru o varză murată excepţională. Mărarul, sfecla roşie sau busuiocul se potrivesc perfect.

Citeste si: Supă cremă de dovleac: Secretul unui gust excepțional


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si