Cum va fi vremea de Rusalii 2022 la mare? Prognoza meteo
Cum va fi vremea de Rusalii 2022 la mare? Prognoza meteo. Iată cum va fi vremea la mare în minivacanța de Rusalii din acest an!
Cum va fi vremea de Rusalii 2022 la mare? Meteorologii au anunțat cum va fi vremea de Rusalii. Astfel, cei care vor beneficia atunci de o mini vacanță își pot face planurile, în funcție de prognoza de pe 12 și 13 iunie.
În 2022, sărbătoarea Rusaliilor va avea loc pe 12 și 13 iunie.
Iată cum va fi vremea la mare de Rusalii în 2022!
Valorile termice v or fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru începutul verii. Potrivit meteorologilor, regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi local deficitar.
În Constanța, cerul va fi variabil, în majoritatea timpului va fi senin, cu înnorări temporar accentuate, intensificări de scurtă durată ale vântului local.
În luna iunie, temperaturile maxime se vor încadra în general între 17 şi 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 grade şi 16 grade în nordul litoralului. Mai mult, cantitățile de precipitații vor fi deficitare.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Cod galben de vreme rea în șase județe din România
În fiecare an, la 50 de zile de la Paște, creștinii ortodocși sărbătoresc Rusaliile. Prima zi de Rusalii pică întotdeauna într-o duminică, exact ca și Paștele, iar în cea de-a doua zi de
Rusalii se sărbătorește Sfânta Treime. Anul acesta Rusaliile vor fi pe 12 și 13 iunie.Duminica Cincizecimii sau a Pogorârii Sfântului Duh, numită în popor şi Duminica mare, este sărbătoarea anuală a pogorării Sfântului Duh peste Sfinţii Apostoli. Aceatsa cade totdeauna la 10 zile după Înălţare sau la 50 de zile dupa Paşti, când a avut loc evenimentul sărbătorit şi când evreii îşi serbau şi ei praznicul.
Citeste si: Rusaliile 2022: Ce nu este bine să faci la 50 de zile de la Paşte, de Pogorârea Sfântului Duh?
Este de asemenea, sărbătoarea întemeierii Bisericii creştine, căci în aceeaşi zi, în urma cuvântării însufleţite a Sfântului Apostol Petru, s-au convertit la creştinism circa 3.000 de oameni, care au alcătuit cea dintâi comunitate creştină din Ierusalim, nucleul Bisericii de mai târziu.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Termenul de „ Rusalii” provine din latinescul “rosalia”, care semnifică sărbătoarea trandafirilor, dar reprezintă în acelaşi timp şi fetele împăratului Rusalim, despre care se spune că aveau puteri magice şi seduceau oamenii.
Potrivit scrierilor Noului Testament (Faptele Apostolilor 2, 1-11) acest eveniment a avut loc în ziua rusaliilor evreiești (Șavuot), la 50 de zile de la învierea lui Iisus din Nazaret.
Citeste si: Minivacanţa de Rusalii 2022: Câte zile libere vom avea?