Comunicatul oficial arata ca subscriptia publica a reusit sa adune doar 1.163.032 euro din cele 6 milioane necesare pentru cumpararea operei lui Constantin Brancusi, subcriptia incheindu-se pe 30 septembrie. Promisiunea guvernantilor era ca din pretul cerut de proprietari, de 11 milioane de euro, sa se stranga de la populatie 6 miloane, iar 5 milioane sa fie dati din fondurile Executivului. Cum banii nu s-au strans, proprietarii au cerut sa-si primeasca opera inapoi, aceasta fusese lasata in custodia statului.

Sculptura care s-a aflat la Muzeul National Cotroceni a fost predata proprietarilor, mai exact celor doua proprietare, mostenitoare ale adevaratului proprietar al operei.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

In luna decembrie, avocatul acestora s-a intalnit din nou cu reprezentantii Guvernului in incercarea de a gasi o solutie pentru rezolvarea problemei. La finalul intalnirii, avocatul, dezamagit, a spus ca nu s-a facut nicio propunere concreta si ca daca statul roman renunta sa cumpere opera lui Brancusi, proprietarii spun ca vor apela la instanta deoarece au fost pagubiti.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si