Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Cumpărătorii vor plăti mai mult pentru alimente în acest an. Marii producători vor să majoreze prețurile

Cumpărătorii din întreaga lume vor plăti mai mult pentru alimente în 2023. Retailerii și reprezentanții firmelor care produc bunuri de consum spun că scumpirile vor continua.

Andreea Albu,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Producătorii vor continua să majoreze preţurile până când îşi vor recupera profitabilitatea, declară Bruno Monteyne, analist al companiei Bernstein, citat de Reuters.

„Singurul lucru care poate opri asta sunt consumatorii care vor începe să se orienteze, mai rapid, spre mărcile proprii ale magazinelor şi dacă preţurile la materii prime vor continua să scadă şi atunci nu va mai fi nevoie de majorări de preţuri”, declară analistul.

Marii producători de alimente vor să majoreze prețurile

Mark Schneider, directorul celui mai mare producător de alimente din lume, a declarat săptămâna trecută că grupul Nestle va fi nevoit să majoreze şi mai mult preţurile produselor alimentare în acest an, pentru a contracara costurile mai mari de producţie. 

Citește și: O nouă zi liberă pentru români. În ce zi ar putea primi liber plătit de la angajator?

Citeste si: Un tânăr de doar 20 de ani s-a înecat la Costinești! Bărbatul a ignorat steagul arborat la mal- kanald.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

De asemenea, Unilever anunţa încă din octombrie că ritmul de creştere a preţurilor a atins un nivel record de 12,5% în trimestrul al treilea.

Tineke Frikkee, managerul unei companii de management al investițiilor se aşteaptă ca Unilever să majoreze preţurile în 2023, chiar dacă o va face selectiv.

Citește și: Calendar ortodox 10 februarie 2023. Ce sărbătoare este vineri? Cruce neagră în calendarul creștin-ortodox!

„Ultimul anunţ făcut de Unilever a fost unul clar că ar prefera să vândă mai puţine produse la preţuri mai mari, să menţină preţurile sub cele ale competitorilor şi să câştige cote de piaţă”,

a declarat expertul.

Cât au cresut prețurile în țara noastră

Producătorii români sunt tot mai hotărâți să scumpească cerealele, fructele și legumele din piețe. Producătorii români spun că semințele sunt tot mai scumpe, la fel și apa sau mâna de lucru. 

Citește și: Un salvator izbucnește în lacrimi după ce mai bine de opt ore s-a chinuit să scoată o fată de sub dărâmături. ”Zübeyde, eşti atât de frumoasă!”

Conform Institutului Național de Statistică, față de anul trecut, zahărul s-a scumpit cu 63%, untul cu 45%, uleiul cu 37%, margarina cu 36% şi ouăle cu 35%.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI