UPDATE ORA 13:01: Acestea sunt valorile principalelor monede ale lumii:

euro:4,8743 lei
dolarul american: 4,1768 lei
lira sterlină: 5,4111 lei
francul elvețian: 4,5595 lei

Până la ora 13, când Banca centrală va actualiza datele, vom vedea care sunt valorile din ziua precedentă pentru moneda europeană, dolarul american, lira sterlină, francul elvețian, dar și pentru gramul de aur și ROBOR.

 Curs valutar BNR, azi 30 octombrie
Curs valutar BNR, azi 30 octombrie

Curs valutar pentru vineri, 30 octombrie 2020. Valoarea euro

Citeste si: Nicușor Dan a anunțat când deschide larg ușa Primăriei. Care e prima decizie pe care o ia noul edil

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Horoscop 31 octombrie 2020: Zodia care îşi găseşte marea dragoste

Curs BNR euro

La ședința de cotație de joi, moneda naţională s-a depreciat uşor în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României la 4,8747 lei, în creştere cu 0,01 bani faţă de ziua precedentă, când valora 4,8746 lei/euro.

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a rămas vineri la 2,15%, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Pe 5 august, Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR) a decis reducerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,5% pe an, de la 1,75% pe an, începând cu 6 august, dar şi de reducere a ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit la 1% pe an, de la 1,25%.

Măsura a fost luată pentru atenuarea impactului economic al pandemiei de coronavirus.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituţiile bancare din România, în lei, iar evoluţia sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piaţă.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si