Close sidebar
Close sidebar

Curs valutar BNR, azi 5 noiembrie. Dolarul scade puternic după alegerile din SUA. Ce se întâmplă cu EURO

Curs valutar BNR, azi 5 noiembrie. Moneda euro s-a depreciat, joi, în fața leului, la cursul oficial al BNR, dar cel mai important efect al alegerilor din SUA constă în deprecierea semnificativă a dolarului american în fața leului.

Razvan Ilie,

Curs BNR: Ce se întâmplă cu cursul valutar azi, 5 noiembrie

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, joi, un curs de referinţă de 4,8657 lei pentru un euro, în scădere cu 0,03% faţă de nivelul de 4,8672 consemnat miercuri. Dolarul a coborât cu 1,03%, la 4,1210 lei pe unitate.

Trendul de întărire a leului începuse încă de dimineață pe piața interbancară: potrivit Bloomberg,  leul s-a apreciat ușor în fața monedei europene, cursul coborând la valoarea de 4,8660 lei/euro în jurul orei 9,30.

Citeste si: Ședință de urgență la Palatul Victoria, miercuri seara. Ce măsuri ia Guvernul pentru a stopa avalanșa de noi cazuri COVID-19

Curs valutar BNR pentru Euro

Un euro= 4,8657 lei

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, joi, un curs de referinţă de 4,8657 lei pentru un euro, în scădere cu 0,03% faţă de nivelul de 4,8672 consemnat miercuri. 

Curs Valutar BNR pentru Dolar

Un dolar= 4,1210 lei

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, a scăzut joi cu 1,03%, de la nivelul de 4,1637  lei pe unitate înregistrat miercuri la 4,1210 lei pe unitate.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Pe 23 martie 2020, dolarul a atins un maxim istoric, de 4,5316 lei/dolar.

Curs Valutar BNR Lira Sterlină

O liră sterlină= 5,3854 lei

Lira sterlină a coborât cu 0,4%, la 5,3854 lei pe unitate, faţă de nivelul de 5,4071 lei pe unitate consemnat miercuri. 

Curs Valutar BNR Francul elvețian

Un franc elvețian= 4,5417 lei

Francul elveţian a scăzut cu 0,36% la 4,5417 lei pe unitate, comparativ cu nivelul atins miercuri, de 4,5582 lei pe unitate.

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Aurul a fost cotat la 254,1832 lei pentru un gram, în urcare faţă de preţul înregistrat miercuri, de 252,9346 lei.

Florin Cîțu, ministrul de Finanțe: Nu iau în calcul în niciun scenariu un “lockdown” pentru economie

Florin Cîțu, ministrul de Finanțe, a anunțat luni că pregătește ultima rectificare bugetară din acest an, cel mai probabil în ședința de guvern de săptămâna viitoare, și a anunțat care sunt prioritățile ministerului său pentru anul 2021.

Ministrul Finanțelor Florin Cîțu a precizat, luni seara, că pregătește, împreună cu echipa de la finanțe,  mai multe scenarii pentru 2021 . În toate scenariile, ministrul spune că are trei priorități: sănătatea, investițiile și "asigurarea independenței financiare a României", ceea ce ar putea trimite și către excluderea unor împrumuturi financiare de la instituții financiare gen FMI.

Aceste scenarii sunt legate direct de Planul de Reconstrucție și Reziliență al UE,  a mai spus ministrul de Finanțe, care a ținut să precizeze că "Viitorul României este strâns legat de Uniunea Europeană".

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI