Banca Nationala a Romaniei a anunțat, astăzi, 7 septembrie 2020 cursul valutar. Publicarea indicilor celor mai importante monede s-a făcut la ora 13.00, iar veștile au fost foarte proaste, mai ales pentru românii cu credite în euro.

Moneda europeană s-a scumpit, luni, cu 0,10 procente, la cursul oficial al BNR, până la cota de 4,8552 lei.

Curs valutar BNR, luni, 7 septembrie 2020:

1 lira sterlina – 5,4142 lei
1 euro – 4,8552 lei
1 dolar – 4,1033 lei
1 franc elvetian – 4,4899 lei

Moneda euro a atins, vineri, 4 septembrie 2020 un nou maxim istoric: 4,8492 lei. Cea mai mare valoare din acest an s-a inregistrat, inainte de aceasta data, pe 17 martie, cand euro a atins valoarea de 4,8448 lei.

Citeste si: Prea puțin oameni știu asta. Ce diferență este între coronavirus și COVID-19

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

 Curs valutar BNR, vineri 7 septembrie 2020
Curs valutar BNR, vineri 7 septembrie 2020

Cum infleunțează Piața valutară economia

Citeste si: Protest spontan la Termocentrala Mintia

Piața valutară sau ForEx sau FX (prescurtat de la foreign exchange market din engleza) este o piata a tranzatiilor de vanzare-cumparare a valutelor.

Pietele valutare permit participanților sa schimbe o anumita moneda contra altei monede. Una dintre parti cumpara o anumita moneda de la cealalta parte, in schimbul unei alte monede.

Schimburile valutare exista ca rezultat al comertului si investitiilor internationale, astfel companiile care importa sau exporta marfuri cumpara aceste marfuri intr-o moneda si le vand intr-o alta moneda.

De aceea ele au nevoie sa converteasca in moneda in care platesc marfurile respective o parte din banii pe care ii primesc.

Speculația constituie cea mai mare parte a tranzactiilor pe piata valutara. Piata valutara nu are o locatie fizica sau un punct central precum celelalte pietii financiare, dar opereaza cu banci, corporatii si persoane fizice pe intreg globul, 24 ore din 24, mai putin in weekend.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si