Cutremur în România, duminică, 18 octombrie 2020. Un nou seism a avut loc în țara noastră. Institutul Naţional de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului a transmis că seismul a avut o magnitudine de 3 grade pe scara Richter.

Cinci cutremure în doar o săptămână, pe teritoriul României

Zguduitura s-a produs la orele 11:08 în Muntenia, Ialomița, la o adâncime de 15 kilometri.

Cutremurul a fost înregistrat în apropierea următoarelor oraşe: 80km E de București, 93km SE de Ploiești, 103km SV de Brăila, 120km NE de Ruse, 122km SV de Galați, 131km V de Constanța, 165km SE de Brașov, 166km NV de Varna, 178km E de Pitești, 220km S de Bacău.

cutremur 18 octombrie 2020
Seism în România.[Sursa foto: Captură KANAL D]

Specialiștii sunt îngrijorați, deoarece este al cincilea seism de acest gen produs în această săptămână. Ultimul cutremur a avut loc în urmă cu patru zile, în județul Covasna, cu o magnitudine de 2,7 grade pe scara Richter, la adâncimea de 138 kilometri.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Celelalte trei cutremure au înregistrat magnitudini între 2,6- 3,1 grade pe scara Richer. Două dintre ele au avut loc în zona seismică Vrancea, Buzău. Cel de-al treilea s-a produs în Sălaj, Transilvania, la o adâncime de 3 km.

Citeste si: 19 ani de la atentatele din 11 septembrie 2001. Imagini cutremurătoare de atunci

Citeste si: Tradiții și obiceiuri de Sfânta Marie Mică! De ce sărbătorim doar pe 8 septembrie


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si