Close sidebar
Close sidebar

Cutremur de ultima oră, în România. Ce au transmis seismologii

Un cutremur de ultim moment a avut loc în țară. Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a transmis că seismul a avut o intensitate mică.

Georgiana Balaban,

Cutremur în România, [Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Un seism a avut loc noaptea trecută. Specialiștii au declarat că seismul e considerat ca fiind unul slab.

Citeste si: Un cutremur cu magnitudinea 6,7 a zguduit Pacificul

Azi-noapte Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a înregistrat un nou cutremur la nivelul țării noastre.

Cutremur în România pe 9 august

Un cutremur a avut loc la ora 02:59 în Vrancea. Seismologii îl consideră slab și au afirmat că a avut o magnitudine de 2,4 grade pe scara Richter.

Citeste si: 35 de cutremure în 30 de zile

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Seismul a avut loc la adâncimea de 122 de kilometri și în apropierea următoarelor orașe: 74km E de Brasov, 82km NE de Ploiesti, 112km S de Bacau, 117km V de Braila, 118km V de Galati, 132km N de Bucuresti, 155km NE de Pitesti, 188km E de Sibiu, 193km SV de Iasi, 197km N de Ruse.

Experții în astfel de fenomene au anunțat că numărul cutremurelor tot mai dese în România nu ar trebui să fie un motiv de îngrijorare. Ei zic că au magnitudini mici și abia peste 15-20 de ani ar putea avea loc în țara noastră un cutremur de dimensiuni mult mai mari față de până acum.

Citeste si: VIDEO| Record de cutremure în România! Câte s-au produs numai în ultima lună

Din punct de vedere al magnitudinii două cutremure mari au avut loc în acest an. Unul dintre ele a avut loc pe data de 9 aprilie la ora 21:36, atunci când țara noastră a fost zguduită de un seism de 4,7 grade pe scara Richter.

Cutremurul s-a resimțit puternic în mai multe județe din țară, iar oamenii s-au speriat din cauza zguduiturii. Epicentrul seismului a fost înregistrat în Vrancea.

Citeste si: Se împlinesc 76 de ani de la Hiroshima. Zeci de mii de oameni au murit în primul bombardament atomic din istorie

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI