O creatoare de modă, fotomodel și influenceră celebră în domeniul frumuseții a dispărut fără urmă din casa ei din Libia de mai bine de o săptămână.

Există temeri că Dalya Farhoud ar fi fost răpită în data de 1 februarie, momentul de când nu au mai apărut postări pe conturile ei sociale, potrivit Daily Star.

Citește și: Fotomodelul cu cea mai ciudată fobie. "Am leșinat după 2 săptămâni în care nu am mers la toaletă"

Cetăţean irakian, Dalya Farhoud a declanșat un scandal diplomatic între cele două țări, ministrul de externe de la Bagdad cerând explicații oficiale guvernului de la Tripoli.

Regimul de la Tripoli, deranjat de comentariile tinerei? 

Prietenii şi familia Dalyei Farhoud sunt extrem de îngrijorați după ce femeia nu a mai putut fi contactată. Libia este o țară în care răpirile și abuzuriile comise de milițiile locale sunt la ordinea zilei.

Citește și: O influenceriță a fost ucisă de tatăl ei. Tragedia este considerată o „crimă de onoare”

Tânăra ar fi fost ridicată de oameni înarmați de la locuința din cartierul Janzour, potrivit unor martori.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Familia Dalyei Farhoud se teme că o miliţie sau chiar poliţia armată a regimului de la Tipoli ar putea fi responsabile de absența ei inexplicabilă.

Citește și: VIDEO. Un profesor a pedepsit 100 de elevi cu o tunsoare oribilă în curtea școlii

O altă teorie care a circulat zilele trecute este că autoritățile libiene au fost deranjate de postările ei pe rețelele sociale și au arestat-o.

Arestare fără nicio explicație pentru "conținutul online"? 

Ministerul de Externe al Irakului a cerut răspunsuri de la autoritățile libiene pentru a dezvălui ce sa întâmplat cu ea.

Ahmed Salem, purtătorul de cuvânt al „Agenției de descurajare pentru combaterea terorismului și a criminalității organizate”, a declarat că Farhoud „nu a fost răpită, așa cum susțin unii, ci arestat în mod oficial, cu cunoștințele de către procuratura”.

Cu toate acestea, fără un guvern centralizat în Libia, povestea completă este greu de stabilit.

Publicația New Arab a citat un înalt oficial spunând că Dalya a fost arestată pentru „conținutul ei online care nu era adecvat” și a susținut, de asemenea, că este investigată și supusă unei anchete.

Se crede că Dalya Farhoud, care lucrează și în industria modei libiană, ar fi deranjat politicienii și generalii din capitala țării.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Pe lângă conținutul online de frumusețe și modă, ea a postat și traduceri ale unor cântece în limba engleză.

@daellafd سوري الترجمة عنيفة شوية المرة هادي 👶🏻💦 #libya #libya🇱🇾 #tripoli #ليبيا🇱🇾 #اكسبلور #اغاني_ليبية #اكسبلور_ليبيا ♬ People- Libianca

Situația de securitate din Libia este extrem de volatilă după ani de război civil cu sute de miliții încă active în toată țara.

Riscul de pierdere a vieții este extrem de ridicat pentru persoanele mai vocale sau pentru liderii de opinie din orice domeniu.

Rămâne de văzut în ce măsură guvernul irakian va reuși să își apere propriul cetățean.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si