Mira Nedelciu: "Ajungi sa pierzi ani, ani in sir, sa iti ceri niste drepturi. Mie imi pare rau ca tatal a decedat si nu s-a bucurat barem de investitia pe care a facut-o in 1946."

Doamna Mira Nedelciu nici nu stie daca sa rada sau sa planga. Acum un secol, pe terenul din spatele ei, se organizau curse de cai, pe hipodromul Floreasca.

Acum e ridicat un bloc, dar pe un teren ce i-a apartinut tatalui ei si care a fost confiscat de comunisti.

Mira Nedelciu: "In 1991, tatal meu a facut demersuri.De a primi bani pentru suprafata de teren de 400 de metri."

Timpul a trecut, iar dosarul doar a inceput sa stranga praf. Sau cel putin asta crede sotia scriitorului Mircea Nedelciu, care nu a primit nici macar un singur raspuns in atatia ani.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Am incercat sa ajungem la dosar, am inteles ca dosarele vor putea fi vazute dupa 30 iunie, dupa termenul final."

Ce inseamna 400 de metri patrati? Pai, cam o scara si jumatate din acest bloc. Pentru aceasta suprafata trebuie sa primeasca acea doamna despagubiri. Care se dau, insa, doar in bani. Si in valoarea din 2013 a pietei imobiliare. Adica undeva la 700-800 de euro pe metrul patrat.

Dar, ca sa ajunga si la acest deznodamant, doamna Nedelciu, la fel ca zeci de mii de alti bucuresteni, trebuie sa dea Primaria in judecata. Nu de alta, dar la 1 iulie expira termenul pana la care pot face asta.

Andreea Savieli, avocat: "Dupa aceasta data toti proprietarii care au dosare nesolutionate in cadrul primariilor nu vor mai putea sa apeleze la forta coercitiva a instantei. Ei vor astepta pe cale administrativa ca aceste dosare sa le fie solutionate, cand le vine randul."

SINCRON Mira Nedelciu: "Noi suntem obligati acum sa chemam primaria in instanta pentru a rezolva aceasta situatie. Dupa… 21 de ani, da."

Si, uite-asa, e posibil ca pe rolul instantelor sa ajunga in trei saptamani nu mai putin de 20 de mii de dosare noi. Pentru ca, din cele 42 de mii de dosare de retrocedari sau despagubiri, doar 19 mii au fost solutionate. In ultimii 16 ani…
 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si