Close sidebar
Close sidebar

De ce nu au voie femeile pe Muntele Athos? Explicatia data de un istoric renumit

Pe Muntele Athos persoanele de sex feminin, dar se animalele de acelasi gen, au interzis. Cu o singura exceptie: pisicile.

C.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Muntele Athos este pentru crestinii ortodocsi un simbol, un loc unde se simt mai aproape de Dumnezeu. Locul este vizitata de mii de pelerini anula, care sunt acceptati pentru scurte perioade intr-una din cele 20 de manastiri din peninsula. Accesul femeilor este strict interzis. Si asta se intampla de sute de ani.

Dr. Graham Speake, autorul lucrarii "Mount Athos: Renewal in Paradise", spune ca legislatia locala precizeaza explicit ca animalele de sex feminin sunt excluse de pe teritoriul sfant, insa nu spune nimic despre femei, intrucat "toata lumea stie ca prezenta femeilor in manastirile pentru barbati este exclusa", conform hotnews.ro


Aceasta a fost cea mai simpla cale pentru asigurarea celibatului. Ceea ce face ca Muntele Athos sa fie diferit de alte manastiri, spune autorul, este ca intreaga peninsula este considerata a fi o manastire. Insa mai exista un alt motiv in plus pentru care femeilor le este interzisa vizita, iar acesta este legat de traditia ortodoxa.


"Una dintre aceste traditii este ca Fecioara Maria a fost indepartata atunci cand incerca sa navigheze in Cipru si a ajuns la Muntele Athos. Acesteia i-a placut asa de mult locatia, incat a cerut ca aceasta locatie sa ii apartina numai ei, iar Fiul ei a fost de acord. Muntele este denumit in continuare 'gradina Maicii Domnului', iar acest lucru arata de ce nicio alta femeie nu este acceptata in lacasul sfant," declara autorul.


Acest lucru se aplica atat oamenilor, cat si animalelor domestice, cu exceptia pisicilor. "Exista o multime de pisici pe teritoriu si probabil ca acesta este un lucru bun, intrucat sunt foarte bune pradatoare. Autoritatile inchid ochii cand vine vorba despre pisicile femele," adauga autorul.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Preotii din Sfantul Munte, spun intr-un glas: "Daca femeile intra aici, vine sfarsitul lumii. Asa ne-au invatat batranii nostri, asa au profetit sfintii nostri, care erau facatori de minuni, cuviosi, asceti sau nebuni pentru Hristos."

Citește-ne pe

TAGURI
Life
Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI