Larisa Rațiu, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații:

Sute de pelerini au venit să se închine la Sfântul Dimitrie cel Nou

„Credincioșii au venit aici la catedrala din București încă de la primele ore ale dimineții. Așa cum puteți vedea în imaginile pe care vi le arată colegul meu, s-au așezat la coadă și așteaptă în liniște și rugăciune să ajungă la moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou.

Noi am stat de vorbă cu ei și ne-au spus că se roagă pentru sănătate și pentru liniștea din familie. Pe alții i-am văzut cu telefoanele în mână și făceau fotografii pentru cei dragi. De altfel, mulți dintre ei au adus și diverse obiecte la racla sfântă, cum ar fi haine pe care și-au dorit să le sfințească.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Mâine sunt așteptați aici și mai mulți pelerini pentru că va avea loc Procesiunea Calea Sfinților care deschide oficial sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou. Este un moment special pentru cei adunați aici pentru că moaștele sunt scoase din baldachinul sfânt și sunt purtate în procesiune în jurul Dealul Mitropoliei.

Vă reamintesc că pelerinajul a început încă de sâmbătă dimineață, iar de atunci și până astăzi, peste 15.000 de credincioși au venit să atingă moaștele celui cunoscut ca fiind Ocrotitorul Bucureștilor.”, transmite Larisa Rațiu, reporter Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si