in acelasi dosar, anchetatorii au dispus urmarirea penala si control judiciar pe o perioada de 60 de zile fata de inculpatul Bogdan-Florin Chiriluta, acuzat de fals in declaratii in forma continuata, uz de fals (doua fapte) si instigare la abuz in serviciu.

„In perioada 2013- 2015, inculpatul Chiriluta Bogdan-Florin, in calitate de candidat la posturile didactice scoase la concurs de Universitatea Ovidius Constanta- Facultatea de Teologie, a intocmit in fals un numar de sase declaratii pe propria raspundere, pe care le-a depus la dosarul personal in scopul mentionat mai sus.

Ulterior, conducerea Universitatii Ovidius Constanta, actionand fara vinovatie, i-a acordat inculpatului titlurile de lector, respectiv conferentiar universitar si l-a numit pe aceste posturi, concomitent cu efectuarea in perioada februarie 2014- iunie 2017, a unor plati ilegale (salarii brute) in suma totala de aproximativ 118.570 lei", arata DNA intr-un comunicat de presa.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Chiriluta a prezentat Comisiei de verificare a activitatii stiintifice si de cercetare a candidatilor inscrisi pentru ocuparea posturilor didactice de conferentiar si profesor, o revista in care sustinea ca ar fi publicat un articol stiintific. Chiriluta a fost sustinut de inculpatul Bogdan Moise, in calitatea sa de decan al Facultatii de Teologie a Universitatii Ovidius, declarand pe proprie raspundere ca inculpatul Chiriluta indeplineste criteriile respective.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si