Procurorii de la urmarire penala si criminalistica au finalizat cercetarile si au dispus trimiterea ei in judecata in starea de arest preventiv pentru Delia Marina Podea, medic psihiatru si profesor universitar in cadrul Universitatii de Vest "Vasile Goldis" din Arad.

Tot in acest dosar a mai fost trimisa in judecata Claudia Haiduc, pentru complictitate la savarsirea infractiunii de fals intelectual in forma continuata si pentru complicitate la abuz in serviciu.



Conform procurorilor, Delia Marina Podea, ar fi efectuat studii clinice cu incalcarea prevederilor legale in materie, fapte cu potential generator de riscuri in ceea ce priveste autorizarea intrarii pe piata a unor medicamente cu riscul de a afecta negativ starea de sanatate a populatiei.

Ea a actionat in perioada 2014- mai 2016, cu ocazia derularii a 10 studii clinice, in care investigator principal era chiar inculpata Podea Delia-Marina.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin- wowbiz.ro

AICI AI TOATE DETALIILE SCHEMEI PE CARE A PUS-O LA CALE


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si