Femeia acuză că fiul său a fost arestat şi ţinut în condiţii mizere.

Ambasada României la New Delhi a întreprins încă de la semnalarea cazului cetățeanului român în cauză demersuri de asistență consulară. Acesta beneficiază de asistență consulară de la momentul plasării sale în custodia autorităților indiene, a precizat Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Cetățeanul român a fost vizitat la penitenciarul din statul Kerala, Republica India, de către consulul Ambasadei României la New Delhi, pentru a se asigura că îi sunt respectate drepturile procesuale și că beneficiază de serviciile unui avocat.

Cu această ocazie reprezentantul misiunii l-a informat despre posibilitățile de sprijin consular din partea autorităților române.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Povestea impresionantă a unui român arestat de trei ani în India: „Mă tem pentru viața mea. Am fost torturat”

Pe baza aprobării autorităților indiene, consulul s-a deplasat, din nou, în cursul acestei săptămâni, în statul Kerala pentru o nouă vizită la centrul unde este deținut acesta și pentru a discuta cu administrația penitenciarelor situația cetățenilor români aflați în unități de detenție din zonă.

Reprezentanții ambasadei sunt în contact atât cu avocatul cetățeanului român, cât și cu familia acestuia și acordă asistență consulară cu respectarea limitelor de intervenție admisibile din perspectiva dreptului statului de reședință și a dreptului internațional.

Misiunea diplomatică a României la New Delhi este în legătură, de asemenea, cu un ONG local care monitorizează situația deținuților străini din centrele de detenție indiene, având în vedere și distanța considerabilă între capitală și locul de detenție.

Citeste si: Povestea tragică a unei mirese. În cea mai fericită zi din viața ei totul s-a năruit


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si