Close sidebar
Close sidebar

Denisa a fost refuzata la gradinita pe motiv ca are retard mintal! Ieri, eleva din Vaslui a reusit sa impresioneze o tara intreaga

Povestea Denisei este uluitoare. In urma cu 11 ani, a fost refuzata la gradinita pentru ca nu vorbea iar cadrele didactice de acolo au considerat ca are retard mintal. Ieri, Denisa a reusit sa impresioneze intreg judetul Vaslui.

A.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Denisa Valentina Aeloaiei, eleva din mediul rural care a deschis lista absolventilor de 10 la Evaluarea Nationala, vrea sa isi continue studiile la Colegiul National “Cuza Voda” Husi, specializarea Matematica-Informatica. Povestea Denisei este una de film. A invatat in sat, la Stanilesti, iar rezultatul inregistrat demonstreaza ca acolo unde un cadru didactic bun intalneste un elev interesat, succesul este garantat, indiferent unde este pozitionata scoala sau care este situatia financiara a parintilor (in cazul de fata, mama lucreaza la o fabrica de pantofi, iar tatal in constructii).

Nici inceputul elevei nu a fost unul “promitator”, caci inca de la inceput, de la gradinita, educatoarele nu au vrut sa o primeasca in grupa, atentie, pentru ca fetita nu vorbea, catalogand-o ca fiind o persoana cu deficiente. insa o vecina de-a fetitei, o educatoare cu vocatie si suflet mare a vazut ca este un copil normal, cu potential, dar usor introvertit.

Asa ca a ajutat-o sa isi dea drumul la glas.

in scurt timp, a invatat cele mai multe poezii si cantece dintre toti copiii din grupa sa. in prezent, Denisa este sefa de promotie la Scoala din Stanilesti si ocupa primul loc pe judet, alaturi de alti sase absolventi, la Evaluarea Nationala, dandu-le o lectie de viata acelor educatoare care o trimiteau direct la scoala speciala.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Acum Denisa e un exemplu pentru multi. in timpul liber ii place sa citeasca si are pentru aceasta vacanta planuri mari. Pe langa faptul ca este o eleva eminenta, Denisa este si o mica gospodina.

Coase pe etamina si face adevarate opere de arta. Mileurile sale sunt de expozitie. Primarul din Stanilesti are pe steagul din primarie o broderie facuta de eleva de zece a comunei, pe care scrie simplu, Romania.

“Parintii mi-au spus de la inceput ca trebuie ori sa invat, ori sa am grija de gospodarie. Eu am ales prima varianta. Sora mea a avut si ea o influenta mare asupra mea.

Cand eram micuta avea grija sa imi fac temele perfect, chiar daca era vorba despre simple liniute. Am ajuns la doamna invatatoare care m-a ambitionat. Mi-am dezvoltat obiceiul de a face totul perfect. Nu ma las pana nu imi iese totul perfect.”, a declarat eleva. 

Citeste pe Vremea Noua intreaga poveste a elevei de nota 10! 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI