Close sidebar
Close sidebar

Deputat PNL, urmărit penal de DNA pentru dare de mită în contextul moțiunii de cenzură anti-Cîțu

Deputatul liberal Cosmin Şandru este urmărit penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) într-un dosar în care este acuzat de dare de mită. Politicianul ar fi promis unui alt parlamentar numirea unor apropiaţi în posturi de conducere a unor instituţii publice. Urmărirea penală a venit ca urmare a unor înregistrări prezentate procurorilor de formațiunea AUR.

Razvan Ilie,

Parlamentar PNL pus sub urmărire penală în timp record de DNA după ce a promis funcții unui ales AUR 

[Sursa foto: Camera Deputatilor]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cosmin Șandru a fost ales deputat PNL în circumscripţia electorală nr.37 Timiș în decembrie 2020, potrivit site-ului Camerei deputaților. Deputatul care face parte din Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului este acuzat de DNA de dare de mită.  

Citeste si: O nouă condamnare grea pentru Gheorghe Ştefan, fostul primar al orașului Piatra Neamţ

Care sunt acuzațiile împotriva deputatului PNL

Potrivit unui comunicat transmis joi de DNA, Cosmin Şandru ar fi cerut în schimbul numirilor respective ca parlamentarul în cauză să absenteze de la şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului în care urma să fie dezbătută şi supusă la vot moţiunea de cenzură iniţiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României.

Citeste si: Scandal în Parlament în ziua moțiunii

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie- Secţia de combatere a corupţiei au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Cosmin Şandru, deputat în Parlamentul României, şi Nicolae-Florin Bitea- director general al Societăţii de Transport Public Timişoara pentru dare de mită", se precizează în comunicat.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Kim Jong Un iubește moda și luxul și cedează tentațiilor Occidentale. Ceasul lui costă cât salariul unui nord-coreean pe 10 ani- antena3.ro

Moțiunea de cenzură depusă de PSD a fost votată și aprobată în data de 5 octombrie, după ce 281 de parlamentari au votat pentru căderea Guvernului, cu mult peste cele 234 de care era nevoie.

Citeste si: VIDEO| Guvernul condus de Florin Cîțu a fost DEMIS! Număr record de voturi în favoarea moțiunii de cenzură

Absența de la moțiunea de ceznură, răsplătită cu funcții publice

Anchetatorii arată în ordonanţă că, la data de 1 octombrie, în contextul în care urma să fie dezbătută şi supusă la vot moţiunea de cenzură iniţiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului, Cosmin Şandru şi Nicolae-Florin Bitea i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiaţi în posturi de conducere a unor instituţii publice.

"Pentru a beneficia de această favoare, persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, din data de 5 octombrie, în care urma să fie dezbătută şi supusă la vot moţiunea menţionată", transmite DNA.

Citeste si: Ludovic Orban și-a depus demisia din funcția de șef al Camerei Deputaților. Cine îi va lua locul

Suspecților Cosmin Șandru și Bitea Nicolae-Florin li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

DNA precizează că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI