Close sidebar
Close sidebar

UPDATE Descinderi DNA la Spitalul Municipal din Rădăuţi. Sunt percheziții în 82 de domicilii ale unor persoane fizice din județul Suceava

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează, miercuri, peste 100 de percheziţii în judeţul Suceava, dintre care trei la instituţii publice. Sunt vizate și 82 de domicilii ale unor persoane fizice din județ.

Sorin Negru,

DNA, pe urmele spăgilor pentru angajarea la spitalul din Rădăuți, Suceava

[Sursa foto: Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Potrivit unor surse judiciare, au loc descinderi la Spitalul Municipal din Rădăuţi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava şi Colegiul Tehnic Rădăuţi.

UPDATE 12.00. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Rădăuți, dr. Alina Cigoli, medic specialist medicină de urgență, a declarat că miercuri dimineață la unitatea medicală au venit Jandarmeria, DNA și DGA și „s-au efectuat percheziții atât în cabinetele de consultații, în vestiare, în cabinetele private și la domiciliul unor persoane vizate”.

Dr. Cigoli a precizat că, momentan, în spital activitatea se desfășoară în limite normale, inclusiv în UPU, dar „ușor îngreunată în compartimentul internărilor de zi pentru că o persoană a fost ridicată pentru percheziții la domiciliu”.

„Nu avem alte informații, așteptăm rezultatul anchetei”, a mai spus purtătorul de cuvânt al spitalului din Rădăuți, potrivit presei locale.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: https://www.monitorulsv.ro/Ultima-ora-local/2024-10-16/DNA-a-descins-la-Spitalul-Radauti-la-Colegiul-Tehnic-Radauti-si-la-IPJ-Suceava#ixzz8oojruJdK
Follow us: @monitorulsv on Twitter| Monitorul.de.Suceava on Facebook

Citeste si: Cutremur cu magnitudinea de 6 în această dimineață în Turcia! Cât de puternic s-a resimțit seismul- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Un șofer din Iași care a parcat aiurea a blocat 10 tramvaie timp de o oră. Vatmanii s-au înfuriat: A venit în pijamale și râdea- antena3.ro

Citește și: VIDEO Noi percheziții de amploare în toată țara. DIICOT intră în forță în grupările mafiote și în traficanții de substanțe interzise

DNA a transmis, miercuri, că sunt efectuate percheziţii domiciliare în 108 locaţii situate pe raza judeţului Suceava, reprezentând trei instituţii publice, două sedii ale unor persoane juridice de drept privat şi 82 de domicilii ale unor persoane fizice.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie- Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, în perioada 2023- 2024", se precizează în comunicatul DNA.

DNA, pe urmele spăgilor pentru angajarea la spital

Conform unor surse judiciare, dosarul ar viza, printre altele, mite primite pentru angajarea în cadrul unităţii medicale şi mite primite de cadrele medicale de la pacienţi.

"În cursul zilei de 16 octombrie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 108 locații situate pe raza județului Suceava, reprezentând trei instituții publice, două sedii ale unor persoane juridice de drept privat și 82 de domicilii ale unor persoane fizice", se mai spune în mesajul procurorilor DNA.

În cauză procurorii beneficiază de sprijin din partea lucrătorilor din cadrul Direcției Generale Anticorupție și Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI