Acestea sunt imaginile care, in urma cu 2 saptamani, revoltau o tara intreaga. Batrana din imagini lesina pe holurile spitalului judetean din Pitesti in timp ce o asistenta, ii cearta pe cei care o insotesc.

Nimic nu pare sa se fi schimbat in tot acest timp.
Aceeasi aglomeratie au gasit-o si astazi, reporterii Stirilor Kanal D, atat in fata camerei de garda, cat si in fata saloanelor

Batrana din imagini are 81 de ani. A venit de la zeci de kilometri distanta sa o consulte  un medic de la oras. Doctorul, insa, nu a fost de gasit.

"Scrie acolo, ca are program pana la 13.00. Dar noi am venit de pe la 11. Dar nu am mai gasit-o"

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Ca dumneaei sunt alti zeci de pacienti, care asteapta cu orele sa intre la consultatii. Nimeni nu stie, insa, cand va fi strigat sau daca va reusi macar sa intre in aceeasi zi in cabinetele medicilor.

"La ce ora ati venit?
De dimineata.
Adica de 5 ore, de cat timp sunteti?
Da"

Despre situatia pacientilor de pe holuri, am solicitat in scris un punct de vedere de la reprezentantii spitalului. Cozile din fata cabineletelor ar fi din cauza lipsei de personal, caci... este perioada de concedii. Cat despre cei care stau cu orele la urgente...

,,La Unitatea de Primiri Urgente, exista protocol de triaj al bolnavilor.[...] Timpul de asteptare variaza de la 1 min pana la 240 min, in functie de starea de sanatate a pacientului."

Si acestea nu sunt singurele probleme. Spitalul pare ca nu a mai fost renovat de multa vreme. Peretii sunt scorojiti, iar grupurile sanitare devastate.

In plus, in fata cladirii, cosurile de gunoi dau pe afara.

Vom reveni la acest spital, asa cum am facut-o si la altele de-a lungul timpului, in speranta ca odata si odata problemele sesizate se vor rezolva.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si