Destin tragic. Aurelian Preda, marturii cutremuratoare: "Credinta si rugaciunea m-au salvat de cancer". Cum a murit cantaretul iubit de toti romanii
si-a dorit sa devina preot, însa viata îi rezervase un loc pe scena, asa ca astazi piesele sale ne încânta auzul si ne umple inimile de bucurie. Renuntarea la visul de a îmbraca straiele bisericesti si obstacolele la care a fost supus de-a lungul vietii l-au facut însa sa îsi întareasca si mai tare credinta, care îl ajuta în prezent sa lupte cu boala.
În plus, interpretul de muzica populara Aurelian Preda, caci despre el vorbim, este nu doar un mare artist, ci si un mare om, care se straduieste sa-si creasca bine copiii, care are un gând si o vorba buna pentru fiecare si, mai presus de toate, transmite din spiritualitatea sa celor din jur.
„Moartea clinica mi-a schimbat complet viata”
Aurelian Preda ne-a povestit ca a fost întotdeauna atras de spiritualitate, iar credinta sa l-a ajutat sa afle raspunsuri la întrebarile pe care si le-a pus, chiar daca uneori erau raspunsuri greu de acceptat. „În urma cu câtiva ani, când medicii mi-au pus un diagnostic crunt, anevrism cerebral, si mi-au spus ca nu mai am nicio sansa, tot ce am putut face a fost sa cred si sa sper. Iar Dumnezeu m-a ajutat. Faptul ca am intrat în moarte clinica m-a facut sa-mi schimb complet viata si sa am o noua viziune asupra ei. În timp ce medicii o sunau pe mama si îi spuneau ca nu mai am nicio sansa, eu auzeam tot si nu stiam cum sa-i avertizez ca sunt acolo, ca-i aud...
Apoi, o voce într-un vis îmi spunea ca voi participa la multe înmormântari, si ca dupa mine va plânge multimea. Pe vremea aceea nu întelegeam visul, pentru ca luasem o pauza de la muzica, dar cred ca acum, daca îl reinterpretez, realizez ca multimea aceea era, de fapt, publicul, care m-a asteptat cu bratele deschise”, ne-a povestit Aurelian Preda. Era pacat sa fi renuntat definitiv la muzica, mai ales ca este foarte îndragit si are multi fani, lucru pe care familia i l-a tot repetat si l-a încurajat sa se reîntoarca pe scena.
A presimtit trecerea în nefiinta a parintilor sai
Avea doar vreo 7-8 ani când îi imita în gradina pe artistii pe care îi vedea la televizor si spunea celor din jur ca vrea sa ajunga si el celebru. De fapt, rostirea acelor visuri de copil si optimismul cu care a crezut ca va reusi l-au si facut sa ajunga celebru si iubit. Tot cu puterea mintii sau cu comunicarea speciala pe care o are cu Dumnezeu, Aurelian a prevazut si a presimtit pierderea tatalui, dar si a mamei, care a lasat în sufletul artistului un etern gol. „Când eram mic, am presimtit moartea tatalui meu. Mergând pe drum, dintr-o data mi-a aparut în fata un cortegiu. Mama mi-a zis: «Astea sunt copilarii», dar inevitabilul s-a întâmplat, e drept ca nu în acelasi an, ca în cazul mamei, ci în urmatorul an. Am fost traumatizat de moartea tatalui... Am vrut sa îmi iau viata în mâini cât mai repede, sa nu fiu o povara, un întretinut pentru mama mea. Îmi doream sa ma fac preot, însa în clasa a VIII-a m-a descurajat profesoara mea de limba româna, care mi-a zis ca e mai bine sa ma fac dascal, de exemplu, decât preot. Am regretat o perioada, dar acum nu mai îmi pare rau”, ne-a mai spus artistul.
„Dumnezeu m-a ales sa duc aceasta boala, pentru ca am avut forta sa o tin sub control”
Profund îndurerat de moartea mamei, aproape cu lacrimi în ochi, acesta ne-a povestit ca, la fel ca în cazul tatalui, a presimtit si moartea celei care i-a dat viata.
„Mama era nascuta pe 2 iulie si a murit pe 2 iunie. A fost o femeie cocheta, curata, o mama adevarata, pe mine m-a divinizat, si suferinta dupa mama nu va trece niciodata… De Revelion le-am spus sotiei si copiilor ca mama va muri în acest an, într-o zi de 2. Ana Maria Rosa, aici de fata, va poate confirma ceea ce spun”, povesteste artistul. Acesta a declarat de curând ca boala sa este un dar, afirmatie pentru care multi l-au criticat. Aurelian are însa argumente puternice: „Cred ca Dumnezeu m-a ales pe mine sa duc aceasta boala, pentru ca am avut forta si puterea fizica si materiala sa o tin sub control. Eu m-am împrietenit cu ea, nu o vad ca pe dusmanul meu, ci ea face parte din mine, nu-i dau voie sa ma învinga. Uitati, dupa operatie îmi era atât de rau… dar credinta si rugaciunea m-au facut sa ma simt foarte bine si sa ma încarc cu energie pozitiva”, mai spune Aurelian Preda, care a suferit în urma cu câteva luni a cincea operatie pe colon. Însa artistul are si câteva biserici care sunt mai aproape de sufletul sau. E vorba despre Manastirea Curtea de Arges, unde merge de mic copil si unde este înmormântata si mama sa, despre Bisericile Sfântul Ciprian si Domnita Balasa- din Bucuresti, pe aceasta din urma vazând-o zilnic de la fereastra dormitorului sau, dar si despre partea de nord a Moldovei. „Dupa moartea clinica m-am simtit atras de foarte multe locuri izolate, fara case, fara oameni, dar cu încarcatura spirituala, îmi place sa stau în mijlocul naturii. La Roma avem o curte imensa, cu multi pini, pentru cei care nu stiu, pinii te ajuta enorm sa te încarci cu energie pozitiva”, a spus artistul.
Icoane unicat
Aurelian are zeci, poate chiar sute de icoane, chiar si el le-a pierdut numarul. Multe sunt primite de la fani, altele de la prieteni, iar unele sunt luate chiar de el din manastirile sau locurile sfinte prin care a trecut. Prima icoana pe care a primit-o a fost cea cu Iisus botezat de Sfântul Ioan Botezatorul, cumparata de mama sa de la o manastire. Toate îi sunt dragi si au câte o poveste, însa din colectie fac parte si doua icoane unicat. Una se afla în casa care o are la Roma- e vorba despre o icoana cu Sfântul Nicodim, care dateaza din anul 1200 si pe care artistul a gasit-o în casa pe care o are la munte. Cealalta icoana unicat este cu Domnul Iisus, si are o poveste tare frumoasa. „Preotii de pe Muntele Gaeta au cautat cel mai priceput pictor pentru a face o icoana a lui Iisus. Fiindca nici pictorul desemnat sa finalizeze lucrarea nu reusea sa o termine, într-o noapte a adormit plângând si rugându-se pentru ca Dumnezeu sa-i dea inspiratie. Când s-a trezit, icoana era deja terminata, iar chipul Mântuitorului e unul unic, cu o privire patrunzatoare. Aceasta icoana cu Iisus o am în dormitorul meu, iar de fiecare data când o privesc simt ca ma încarc cu energie”.
04-05-2S-a botezat în apa Iordanului
Prima excursie la Ierusalim a câstigat-o la o tombola, la Revelionul Artistilor. „A fost extraordinar. Am descoperit locuri sfinte, dar prea mult mediatizate, sincer ma asteptam la mai putin comert si la mai multa credinta”, a subliniat artistul. Într-una dintre vizitele în tara Sfânta s-a si botezat în apa Iordanului.
• Artistul a primit mai multi îngerasi din India, de la un român care lucreaza acolo si care iubeste muzica populara.

Renuntarea la visul de a îmbraca straiele bisericesti si obstacolele la care a fost supus de-a lungul vietii l-au facut însa sa îsi întareasca si mai tare credinta, care îl ajuta în prezent sa lupte cu boala.

În plus, interpretul de muzica populara Aurelian Preda, caci despre el vorbim, este nu doar un mare artist, ci si un mare om, care se straduieste sa-si creasca bine copiii, care are un gând si o vorba buna pentru fiecare si, mai presus de toate, transmite din spiritualitatea sa celor din jur.

„Moartea clinica mi-a schimbat complet viata

”Aurelian Preda ne-a povestit ca a fost întotdeauna atras de spiritualitate, iar credinta sa l-a ajutat sa afle raspunsuri la întrebarile pe care si le-a pus, chiar daca uneori erau raspunsuri greu de acceptat.

„În urma cu câtiva ani, când medicii mi-au pus un diagnostic crunt, anevrism cerebral, si mi-au spus ca nu mai am nicio sansa, tot ce am putut face a fost sa cred si sa sper. Iar Dumnezeu m-a ajutat. Faptul ca am intrat în moarte clinica m-a facut sa-mi schimb complet viata si sa am o noua viziune asupra ei. În timp ce medicii o sunau pe mama si îi spuneau ca nu mai am nicio sansa, eu auzeam tot si nu stiam cum sa-i avertizez ca sunt acolo, ca-i aud... Apoi, o voce într-un vis îmi spunea ca voi participa la multe înmormântari, si ca dupa mine va plânge multimea. Pe vremea aceea nu întelegeam visul, pentru ca luasem o pauza de la muzica, dar cred ca acum, daca îl reinterpretez, realizez ca multimea aceea era, de fapt, publicul, care m-a asteptat cu bratele deschise”, a povestit Aurelian Preda, in 2012 pentru taifasuri.ro

Era pacat sa fi renuntat definitiv la muzica, mai ales ca este foarte îndragit si are multi fani, lucru pe care familia i l-a tot repetat si l-a încurajat sa se reîntoarca pe scena.

A presimtit trecerea în nefiinta a parintilor sai

Avea doar vreo 7-8 ani când îi imita în gradina pe artistii pe care îi vedea la televizor si spunea celor din jur ca vrea sa ajunga si el celebru. De fapt, rostirea acelor visuri de copil si optimismul cu care a crezut ca va reusi l-au si facut sa ajunga celebru si iubit. Tot cu puterea mintii sau cu comunicarea speciala pe care o are cu Dumnezeu, Aurelian a prevazut si a presimtit pierderea tatalui, dar si a mamei, care a lasat în sufletul artistului un etern gol.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

„Când eram mic, am presimtit moartea tatalui meu. Mergând pe drum, dintr-o data mi-a aparut în fata un cortegiu. Mama mi-a zis: «Astea sunt copilarii», dar inevitabilul s-a întâmplat, e drept ca nu în acelasi an, ca în cazul mamei, ci în urmatorul an.

Am fost traumatizat de moartea tatalui... Am vrut sa îmi iau viata în mâini cât mai repede, sa nu fiu o povara, un întretinut pentru mama mea. Îmi doream sa ma fac preot, însa în clasa a VIII-a m-a descurajat profesoara mea de limba româna, care mi-a zis ca e mai bine sa ma fac dascal, de exemplu, decât preot. Am regretat o perioada, dar acum nu mai îmi pare rau”, ne-a mai spus artistul.„Dumnezeu m-a ales sa duc aceasta boala, pentru ca am avut forta sa o tin sub control”

Profund îndurerat de moartea mamei, aproape cu lacrimi în ochi, acesta ne-a povestit ca, la fel ca în cazul tatalui, a presimtit si moartea celei care i-a dat viata.

„Mama era nascuta pe 2 iulie si a murit pe 2 iunie. A fost o femeie cocheta, curata, o mama adevarata, pe mine m-a divinizat,si suferinta dupa mama nu va trece niciodata… De Revelion le-am spus sotiei si copiilor ca mama va muri în acest an, într-o zi de 2. Ana Maria Rosa, aici de fata, va poate confirma ceea ce spun”, povesteste artistul.

Acesta a declarat de curând ca boala sa este un dar, afirmatie pentru care multi l-au criticat. Aurelian are însa argumente puternice:

„Cred ca Dumnezeu m-a ales pe mine sa duc aceasta boala, pentru ca am avut forta si puterea fizica si materiala sa o tin sub control. Eu m-am împrietenit cu ea, nu o vad ca pe dusmanul meu, ci ea face parte din mine, nu-i dau voie sa ma învinga. Uitati, dupa operatie îmi era atât de rau… dar credinta si rugaciunea m-au facut sa ma simt foarte bine si sa ma încarc cu energie pozitiva”, mai spune Aurelian Preda, care a suferit a cincea operatie pe colon, in 2012.

Însa artistul are si câteva biserici care sunt mai aproape de sufletul sau. E vorba despre Manastirea Curtea de Arges, unde merge de mic copil si unde este înmormântata si mama sa, despre Bisericile Sfântul Ciprian si Domnita Balasa- din Bucuresti, pe aceasta din urma vazând-o zilnic de la fereastra dormitorului sau, dar si despre partea de nord a Moldovei.

„Dupa moartea clinica m-am simtit atras de foarte multe locuri izolate, fara case, fara oameni, dar cu încarcatura spirituala, îmi place sa stau în mijlocul naturii. La Roma avem o curte imensa, cu multi pini, pentru cei care nu stiu, pinii te ajuta enorm sa te încarci cu energie pozitiva”, a spus artistul.

 

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Aurelian are zeci, poate chiar sute de icoane, chiar si el le-a pierdut numarul. Multe sunt primite de la fani, altele de la prieteni, iar unele sunt luate chiar de el din manastirile sau locurile sfinte prin care a trecut. Prima icoana pe care a primit-o a fost cea cu Iisus botezat de Sfântul Ioan Botezatorul, cumparata de mama sa de la o manastire. Toate îi sunt dragi si au câte o poveste, însa din colectie fac parte si doua icoane unicat. Una se afla în casa care o are la Roma- e vorba despre o icoana cu Sfântul Nicodim, care dateaza din anul 1200 si pe care artistul a gasit-o în casa pe care o are la munte.

Cealalta icoana unicat este cu Domnul Iisus, si are o poveste tare frumoasa. „Preotii de pe Muntele Gaeta au cautat cel mai priceput pictor pentru a face o icoana a lui Iisus. Fiindca nici pictorul desemnat sa finalizeze lucrarea nu reusea sa o termine, într-o noapte a adormit plângând si rugându-se pentru ca Dumnezeu sa-i dea inspiratie.

Când s-a trezit, icoana era deja terminata, iar chipul Mântuitorului e unul unic, cu o privire patrunzatoare. Aceasta icoana cu Iisus o am în dormitorul meu, iar de fiecare data când o privesc simt ca ma încarc cu energie”.04-05-2S-a botezat în apa IordanuluiPrima excursie la Ierusalim a câstigat-o la o tombola, la Revelionul Artistilor.

„A fost extraordinar. Am descoperit locuri sfinte, dar prea mult mediatizate, sincer ma asteptam la mai putin comert si la mai multa credinta”, a subliniat artistul. Într-una dintre vizitele în tara Sfânta s-a si botezat în apa Iordanului.

Artistul a primit mai multi îngerasi din India, de la un român care lucreaza acolo si care iubeste muzica populara.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si