Close sidebar
Close sidebar

Detalii incredibile ies la iveala din dosarul argeseanului Ibrahim, arestat pentru terorism: "Mor si ma duc in paradis!"

Detalii incredibile ies la iveala din dosarul in care argeseanul Ibrahim, convertit la Islam, este arestat preventiv pentru terorism. Potrivit procurorilor, romanul, considerat baiat bun si cuminte de catre vecini, ar fi cules informatii despre bazele militare americane din Olt si Constanta.

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

"Fratii din Toulouse" Asa i-ar fi numit barbatul din Arges convertit la islam pe indivizii din Franta cu care ar fi pus la cale un atac terorist, potrivit procurorilor.

Ar fi vorba de mai multi cetateni arabi, care i-ar fi cerut romanului sa culeaga informatii cat mai precise despre bazele militare din Romania, unde sunt dislocate forte si mijloace de interventie ale armatei americane, respectiv Olt si Constanta.

Anchetatorii noteaza ca, inainte sa plece in Franta, de fiecare data, dadea o raita in jurul bazei americane de la Mihail Kogalniceanu, ca sa vada cum e ingradita. Mai mult, in interceptari, ar fi spus ca aici ar urma sa fie "iadul pe pamant".

In fata magistratilor care l-au bagat in arest preventiv,  Ibrahim a negat totul si a spus ca altul ar fi fost motivul vizitei sale la Constanta si ca ar fi cazut prada unei inscenari.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

"Declarantul a precizat ca motivul deplasarii sale la Constanta a fost acela de a colecta fonduri pentru construirea unei moschei in Pitesti, iar Husseyn l-a transportat si, intrucat el nu cunostea judetul Constanta, l-a plimbat prin zone necunoscute, posibil si in zona aeroportului, pentru ca apoi sa declare impotriva sa", se arata in motivarea deciziei Curtii de Apel.

IBRAHIM, SPAIMA METROULUI PARIZIAN?

Tot procurorii spun ca, in repetate randuri, romanul suspectat de terorism ar fi provocat panica la metrou in Franta, strigand "Allah akbar!" si spunea ca isi va da viata pentru Islam.

Scenele le-ar fi povestit chiar el unor apropiati, potrivit interceptarilor care dateaza din 2015: "M -am imbracat bine… Cum ma imbrac eu… Ca musulmanii… Si, cand am iesit din metrou, am strigat tare: Allah akbar! Toti s-au lasat in jos asa, sa mor daca te mint… Zic, eu daca as apuca intr-un tren cu bombe, si

numai bombe, numai d-alea sar in aer(...) Mor si ma duc in paradis!

" Nu m-am speriat. Stiti de ce nu m-am speriat? Inainte, cand a plecat de acasa... bea, fuma, fura, facea rele. A facut puscarie pentru furt si cand m-am dus acolo l-am gasit schimbat total. Nu mai bea, nu mai fuma. Era alt om", povesteste mama lui.

Cand l-au incoltit mascatii si l-au bagat dupa gratii, procurorii au luat din casa saracacioasa din Arges, printre altele, costumul cu care se imbraca, covorul pe care se ruga, dar si Coranul.

Romanul a contestat decizia magistratilor de a-l aresta preventiv. Inalta Curte de Casatie si Justitie urmeaza sa dea un verdict la sfarsitul saptamanii viitoare.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI