Dezvaluirea care da peste cap lumea crestinal! Iisus s-ar fi nascut pe 17 iunie, nu pe 25 decembrie
Potrivit unor astronomi australieni, Craciunul ar trebui sa fie sarbatorit vara, pe 17 iunie. De mii de ani, crestinii din intreaga lume au stiut ca Iisus s-a nascut pe 25 decembrie, insa, conform unui studiu al oamenilor de stiinta din Australia, se pare ca aceasta data este gresita.
Specialistii de la Port Macquarie Observatory ar fi recreat traseul stelei magice care a vestit Nasterea lui Iisus Hristos, scrie descopera.ro. Conform Bibliei, aceasta stea i-a calauzit pe cei trei magi, catre locul unde s-a nascut Mantuitorul.
Astronomul care s-a ocupat de acest studiu, Dave Reneke, a utilizat tehnologie de calculator, de ultima generatie pentru a afla care au fost pozitiile exacte ale tuturor corpurilor ceresti. De asemenea, acesta a refacut aspectul cerului noptii exact cum se crede ca a fost acum peste doua milenii, deasupra tarii Sfinte.
-in urma acestui studiu, Reneke a observat ca o astfel de stea care lucea puternic de la mare departare deasupra Bethleemului, chiar a existat, insa ea ar fi aparut pe 17 iunie, si nu iarna pe 25 decembrie.
-Cu alte cuvinte, conform acestor descoperiri, Iisus nu s-ar fi nascut pe 25 decembrie, cum stiu toti crestinii de rand, ci la jumatatea lunii iunie, pe 17.
Steaua respectiva este cunoscuta sub numele de "steaua Craciunului".
-Se crede ca aceasta stea stralucitoare a fost de fapt o aliniere a unor planete. Se pare ca aceste astre, Venus si Jupiter, s-ar fi apropiat atat de tare ca au dat nastere unei lumini foarte puternice. Lumina respectiva parea a fi de la o singura sursa de lumina, adica de la o singura stea.
-Acelasi om de stiinta a tras concluzia ca este posibil ca cei trei magi sa fi crezut ca acest fenomen astronomic ar fi fost minunea pe care o asteptau.
Ei au interpretat ca acea lumina intens stralucitoare era un semn care ii va conduce la locul de nastere a Mantuitorului.
Specialistii au concluzionat ca acest moment astronomic ar avut loc la data de 17 iunie, in anul 2 i.Hr, in constelatia Leului.

Specialistii de la Port Macquarie Observatory ar fi recreat traseul stelei magice care a vestit Nasterea lui Iisus Hristos, scrie descopera.ro. Conform Bibliei, aceasta stea i-a calauzit pe cei trei magi, catre locul unde s-a nascut Mantuitorul, scrie rtv.net

Astronomul care s-a ocupat de acest studiu, Dave Reneke, a utilizat tehnologie de calculator, de ultima generatie pentru a afla care au fost pozitiile exacte ale tuturor corpurilor ceresti. De asemenea, acesta a refacut aspectul cerului noptii exact cum se crede ca a fost acum peste doua milenii, deasupra tarii Sfinte.

-in urma acestui studiu, Reneke a observat ca o astfel de stea care lucea puternic de la mare departare deasupra Bethleemului, chiar a existat, insa ea ar fi aparut pe 17 iunie, si nu iarna pe 25 decembrie.-Cu alte cuvinte, conform acestor descoperiri, Iisus nu s-ar fi nascut pe 25 decembrie, cum stiu toti crestinii de rand, ci la jumatatea lunii iunie, pe 17.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Steaua respectiva este cunoscuta sub numele de "steaua Craciunului".-Se crede ca aceasta stea stralucitoare a fost de fapt o aliniere a unor planete. Se pare ca aceste astre, Venus si Jupiter, s-ar fi apropiat atat de tare ca au dat nastere unei lumini foarte puternice. Lumina respectiva parea a fi de la o singura sursa de lumina, adica de la o singura stea.-Acelasi om de stiinta a tras concluzia ca este posibil ca cei trei magi sa fi crezut ca acest fenomen astronomic ar fi fost minunea pe care o asteptau. Ei au interpretat ca acea lumina intens stralucitoare era un semn care ii va conduce la locul de nastere a Mantuitorului.

Specialistii au concluzionat ca acest moment astronomic ar avut loc la data de 17 iunie, in anul 2 i.Hr, in constelatia Leului.

 

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si