Comisia Juridica a votat în plenul Camerei Deputaților, cu 177 de voturi "pentru", ridicarea inumității parlamentare a lui Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății pe perioada pandemiei. Ridicarea imunității parlamentare înseamnă că Nelu Tătaru va fi suspus perchezițiilor domiciliare și informatice în vederea soluționării cazului în care este acuzat de luare de mită.

Nelu Tătaru este acuzat că a primit mită, de la sume de bani la diverse bunuri, pentru a elibera rețete, tratamente, concedii medicale sau alte servicii pe care le-ar fi putut presta în calitate de doctor.

Nelu Tătaru urmează să fie percheziționat 

Avocatul lui Nelu Tătaru a declarat că fostul ministru urmează să fie suspus percheziției domiciliare, în care se pare că procurorii îi vor intra în casă pentru a căuta dacă există probe în vederea rezolvării cazului și îi vor ridica și laptopul pentru a realiza percheziția informatică. Potrivit avocatului fostului ministru, procurorii nu vor găsi nimic în casa lui Nelu Tătaru.

Citește și: VIDEO „I-am dat o mică atenție”. Nelu Tătaru, acuzat că lua mită carne și ouă de la pacienți. Fostul ministru al Sănătății se apără: „Mi-am făcut doar meseria”

"Urmează percheziția domiciliară. Domnul doctor dimineața își număra banii, ca să nu cumva să vină cei de la DNA sau din altă parte să-l întrebe: câți bani aveți la dumneavoastră? și să nu poată să-i justifice.

Erau banii lui. Dacă ar fi fost bani de la clienți, nu i-ar fi numărat dimineața, că bănuiesc că vă dați și dumneavoastră seama că banii n-avea de unde să-i aibă. Oricine este supus unui asemenea risc. Orice medic, orice persoană care lucrează la stat. Din punctul meu de vedere, nu vor găsi nimic. Vor ridica laptopul ca să-i facă o percheziție informatică. Se vor uita, probabil, în frigider unde are alimente"
, a declarat avocatul lui Nelu Tătaru, Radu Bobârnac, potrivit antena3.ro.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Câți bani a câștigat o femeie care a reciclat PET-urile pelerinilor de la Sf. Parascheva- antena3.ro

Citeste si: Câți bani a reușit să facă o femeie care a reciclat sute de PET-uri de la Pelerinajul Sfintei Parascheva din Iași- wowbiz.ro

Nelu Tătaru se declară nevinovat în fața acuzațiilor care îi sunt aduse. Fostul ministru susține că nu a primit niciodată bani în vederea exercitării meseriei sale.

"Nu am primit niciun ban. Nu am atins niciun ban. Ieri am văzut pentru prima dată dosarul și vă vor oferi detaliile tehnice din acesta. Au fost niște provocări, dar nu am luat nimic. Sunt nevinovat. Am fost un om discret, la locul meu. Nu voi comenta această decizie, chiar dacă nu m-a consultat nimeni din Partidul Național Liberal", a declarat Nelu Tătaru, fostul ministrul al Sănătății.

Citește și: VIDEO Soț și soție, găsiți fără suflare în apartamentul în care locuiau, în Brașov. Vecinii ar fi auzit zgomote puternice din casa celor doi

Citeste si: Veste importantă pentru pensionare! Informații privind creșterea pensiilor de la 1 ianuarie- kfetele.ro

Citeste si: Cum a fost surprins David Popovici în miezul zilei într-un parc din București: “De ce cred unii că băiatul ăsta stă numai în apă?!”- radioimpuls.ro

Citeste si: Alertă națională după ce bona din Hunedoara i-a pierdut pe cei trei copii ai unui milionar. Cine este Adrian Marţian, tatăl copiilor- antena3.ro

Una dintre persoanele audiate în cazul lui Nelu Tătaru a declarat că i-a oferit 100 de lei în semn de atenție, după ce i-ar fi operat băiatul. În cazul acestei persoane, care potrivit procurilor DNA i-ar fi dat, de fapt, mită lui Nelu Tătaru, s-ar afla zeci de persoane, informează surse din anchetă.

"Este un doctor foarte bun. Mi-a operat băiatul. Nu i-am dat înainte. O mică atenție am dat pentru mulțumirea pe care o aveam. N-aș știi să vă zic suma că este un an, un an și de când i-am dat. Nu era o sumă mare",  a spus o persoană audiată în acest caz.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si