Close sidebar
Close sidebar

Din 10 octombrie, romanii pot cere bani de la stat pentru a-si renova casele. Ce conditii trebuie sa indeplineasca cei care aplica pentru Programul Casa Verde Clasic

Ministerul Mediului Apelor si Padurilor a lansat, miercuri, Programul Casa Verde Clasic, prin care atat persoanele fizice cat si cele juridice pot primi bani de la stat pentru a-si renova casele. Ghidul de finantare a fost publicat in Monitorul Oficial, iar dosarele de finantare vor putea fi depuse intre 10 si 24 octombrie.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Astfel, romanii pot beneficia de finantare prin Administratia Fondului pentru Mediu pentru instalarea, înlocuirea sau completarea sistemelor de încalzire clasice cu cele care folosesc energie verde, regenerabila, informeaza Mediafax.

Bugetul alocat este de 94 de milioane de lei, din care 60 de milioane sunt destinate populatiei si 34 de milioane persoanelor juridice.

Citeste si: Helmut Duckadam, operat pe cord deschis la București! Care este starea lui de sănătate acum?- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Arheologii au găsit cocaină în creiere mumificate ale unor italieni: Drogul a ajuns în Europa cu 200 de ani mai devreme decât se credea- antena3.ro

”Unul dintre principalele sectoare pe care se bazeaza economia verde, prioritate stabilita pentru mandatul din acest an, sunt energiile regenerabile. De aceea, am decis reluarea Programului Casa Verde dupa o pauza de 5 ani.

Îmi doresc sa încurajam cât mai mare parte a populatiei sa foloseasca sisteme de încalzire verzi în propriile locuinte. România este una dintre tarile cu mare potential în domeniul energiilor regenerabile, iar aceasta resursa este o oportunitate reala de valorificare care trebuie sustinuta si impulsionata prin astfel de programe. Daca am exploata la maximum întregul potential solar din tara noastra am putea substitui în aceasta forma aproape jumatate din volumul de apa calda menajera si circa 15% din cota de energie termica pentru încalzirea curenta”, spune ministrul Cristiana Pasca Palmer.

Romanii care isi doresc sa aceseze finantari prin acest program pot depunde dosarul la Agentia Teritoriala de Protectie a Mediului, apoi urmarit site-ul AFM pentru a afla decizia de acceptare (sau respingere) în Program. Urmatorul pas este semnarea contractului de finantare cu Administratia Fondului pentru Mediu (in maximum 60 de zile de la publicarea listei), iar apoi demararea lucrarilor, ca in final, depunerea cererii de decontare in termen de 12 luni de la data semnarii contractului.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI