Close sidebar
Close sidebar

Din cauza cui au explodat preturile la oua, carne, lapte si legume? Iata un posibil raspuns

Explozia de scumpiri la oua, carne, lapte si legume provoaca un imens scandal intre institutiile statului. Ministrul Agriculturii a avut o iesire fara precedent in sedinta de guvern si l-a acuza pe seful Consiliului Concurentei ca face declaratii impotriva tarii cand spune ca preturile au crescut din pricina deficitului bugetar!

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Atacul furibund si fara precedent al ministrului Agriculturii Petre Daea din sedinta de guvern vine dupa ce presedintele Consiliului Concurentei a declarat public ca pretul la oua a explodat din cauza deficitului bugetar si a importurilor. O afirmatie total gresita si pripita, totodata, sustine ministrul, in conditiile in care nici macar nu a fost finalizata ancheta.

In vreme ce oficialii se razboiesc in vorbe, pe romani, preturile de la raft care urca vertiginos,  ii frig la buzunare. Numai cine n-a trecut prin magazine in ultima luna n-a simtit asta.

Un ou a ajuns sa fie un lux, la fel si untul, care s-a scumpit groaznic de mult. Preturile au crescut in lant la toate alimentele. Potrivit Institutului National de Statistica, pretul la carnea de porc a crescut intr-o singura luna cu 5%. La fel si cel al cartofilor. Fructele si legumele costa mai mult, la fel si lactatele.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

"Mergeam la cumparaturi si dadeam 3 milioane, 3 milioane si un pic, acum depasim 5"

"Eu sunt de acord cu marirea de preturi, dar sa avem si noi salarii cum sunt afara"

Din pacate, vestile sunt proaste. Salariile ar putea sa scada, in loc sa creasca, avertizeaza analistii economici, o data cu intrarea in vigoare a noului cod fiscal. Iar romanii cu pensii de mizerie se plang ca nu au bani nici de medicamente si de analize medicale, dar pentru mancare.

Ar trebui sa ne asteptam la scumpiri in continuare, caci leul se depreciaza pe zi ce trece, iar un euro puternic inseamna produse alimentare cumparate mai scump din import. Problema e la produsele autohtone, cum ar fi ouale, lactatele si legumele. Aici, sustin agricultorii, preturile au crescut artificial in magazine si in piete. V-am aratat zilele trecuta cum sta situatia la varza, care se vinde in poarta fermierilor cu 10 bani kilogramul, iar in magazin este 1 leu..si

50 de bani sau chiar 2 lei. Cine minte si scumpeste alimentele?

Consiliul Concurentei a anuntat ca verifica daca nu cumva marile lanturi de magazine s-au inteles sa scumpeasca mancarea. O ancheta au demarat si inspectorii de la Protectia Consumatorilor, in vreme ce ministrul Agriculturii sustine ca analizeaza situatia... in teren.


Scumpiri vor si la facturile de energie electrica si gaze, care sunt deja mai mari cu 20 la suta fata de anul precedent.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI