Potrivit datelor din certificatul de deces al prințului Philip, acesta a murit de bătrânețe. Telegraph anunță că a obținut certificatul de deces al lui Philip, care a fost avizat de Sir Huw Thomas, șeful diviziei medicale regale. Sir Huw nu ar fi identificat nicio boală sau vătămare care ar fi putut contribui la moartea ducelui.

Certificatul nu include nicio mențiune asupra stării preexistente din cauza căreia ducele a fost supus unei intervenții cardiace cu câteva săptămâni înainte de moarte.

Medicii pot stabili bătrânețea drept cauză de deces dacă persoana are peste 80 de ani, iar starea fizică înregistrează un declin constant.

Citeste si: VIDEO| Biletul Reginei pus între florile Prințului

Prințul Philip a fost internat timp de o lună la două spitale din Londra. Inițial a primit îngrijiri pentru o infecție, dar apoi a fost supus unei proceduri chirurgicale.Ducele s-a întors la Castelul Windsor pe 16 martie, unde și-au petrecut ultimele zile împreună cu regina Elisabeta a II-a.

Prințul Philip a decedat la vârsta de 99 de ani

Pe data de 9 aprilie 2021, Palatul Buckingham a anunțat că ducele de Edinburgh a decedat, la vârsta de 99 de ani, la Castelul Windsor, fără a dezvălui mai multe detalii despre moartea acestuia și totodată, Palatul a spus la acea vreme că decesul prințului nu avea legătură cu COVID-19.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Cu durere profundă, Majestatea Sa Regina a anunțat moartea iubitului ei soț, Alteța Sa Regală, Prințul Philip, Duce de Edinburgh. Alteța Sa Regală a murit în pace în această dimineață la Castelul Windsor”, potrivit declarației Palatului Buckingham.

Citeste si: VIDEO| Înmormântarea Prințului Philip

Prințul Philip a avut mai multe probleme de sănătate și înainte să se stingă din viață a fost internat recent în spital, unde a petrecut o lună.

Astfel, prințul a fost internat pe 16 februarie, după ce s-a simțit rău. Ulterior a suferit o procedură pentru o afecțiune cardiacă pe care o avea. A petrecut 28 de nopți în spital, cea mai lungă perioadă de spitalizare din viața lui, potrivit BBC.

Prințul Philip [Sursa foto: https://stiripescurt.ro/]

Cine a fost, de fapt, prințul Philip

Prințul Philip s-a născut în Grecia, din care familia sa a fost exilată din țară când era copil. După ce a fost educat în Franța, Germania și Regatul Unit, în 1939, la vârsta de 18 ani, Filip a intrat în Marina Regală britanică. Din iulie 1939, a început să corespondeze cu prințesa Elisabeta, care avea 13 ani, și pe care o întâlnise pentru prima dată în 1934. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a slujit cu distincție în Mediterana și Pacific. După război, regele George al VI-lea i-a acordat lui Filip permisiunea să se căsătorească cu Elisabeta.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Înainte de anunțul oficial al logodnei lor în iulie 1947, el și-a abandonat titlurile grecești și daneze, a devenit un supus britanic naturalizat și a adoptat numele de familie al bunicilor materni, Mountbatten. S-a căsătorit cu Elisabeta la 20 noiembrie 1947.

Chiar înainte de nuntă, i s-a acordat titlul de duce de Edinburgh, conte de Merioneth și baron Greenwich, cu calificativul Alteța Sa Regală. Filip a părăsit serviciul militar activ când soția sa a devenit regină (1952), după ce ajunsese la gradul de comandant. A primit titlul de principe în 1957.

Filip și Elisabeta au patru copii: Charles, Prinț de Wales, Prințesa Anne a Marii Britanii, Andrew, Duce de York și Edward, Conte de Wessex. Printr-un ordin britanic în consiliu emis în 1960, descendenții cuplului care nu poartă titluri regale pot folosi numele de familie Mountbatten-Windsor, care a fost folosit și de unii membri ai familiei regale care dețin titluri, precum Anne, Andrew și Edward.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si