Close sidebar
Close sidebar

Dmitri Rogozin: Scoaterea din funcțiune a sateliților reprezintă un motiv de război

Directorul Agenţiei spaţiale ruse, Dmitri Rogozin, a declarat că Rusia va trata orice atac cibernetic asupra sateliţilor săi drept un motiv pentru război.

Laura Macovei,

Dmitri Rogozin: Scoaterea din funcțiune a sateliților reprezintă un motiv de război


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Scoaterea din funcțiune a sateliților oricărei țări este de fapt un  casus belli, motiv de război ”, a declarat Dmitri Rogozin, potrivit Reuters.

Informațiile false apărute în media

Rogozin a respins informaţiile apărute în media, potrivit cărora centrele de control al sateliţilor din Rusia ar fi fost piratate în contextul invaziei militare ruse în Ucraina.

Citeste si: VIDEO| Ucraina, apel către soldații ruși. Ce vor primi aceștia dacă depun armele

De asemenea, acesta a avertizat cu privire la orice încercări de a face acest lucru.

Tehnologii avansate OneWeb

Şeful Roskosmos a adăugat faptul că agenţia pe care a conduce doreşte ca firma britanică de tehnologii avansate OneWeb să furnizeze garanţii că sateliţii săi nu vor fi folosiți împotriva Rusiei.

Citeste si: Transport gratuit cu metroul pentru elevi și studenți, până în 2025. Metrorex a anunțat stațiile din care pot fi ridicate abonamentele- kanald.ro

Citeste si: Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național din București- wowbiz.ro

Citeste si: Valoarea tichetelor de masă crește de la 1 octombrie 2024. Câți bani vor primi angajații în plus- antena3.ro

Citeste si: Un om de afaceri rus ar oferi o recompensă de un milion de dolari celui care-l prinde pe Vladimir Putin ”viu sau mort”

În absenţa acestor garanţii, Rusia va anula lansarea a 36 de sateliţi OneWeb, programată pentru 4 martie la centrul spaţial Baikonur, din Kazahstan.

Toate acestea se vor petrece fără a plăti compensaţii firmei britanice, a mai subliniat directorul Agenției spațiale ruse.

Declaraţiile controversate ale lui Dmitri Rogozin 

Dmitri Rogozin este cunoscut pentru declaraţiile controversate pe care le-a făcut în trecut. În 2014, când ocupa funcţia de vicepremier al Rusiei, el spunea că va zbura deasupra României cu un bombardier.

"Data viitoare voi zbura la bordul unui (bombardier strategic de tip) Tu-160", adăuga Rogozin, subliniind că sancţiunile (închiderea spaţiului aerian pentru aeronava sa, n.r.)

nu-l vor determina să-şi anuleze viitoare vizite la Tiraspol, capitala regiunii separatiste moldovene Transnistria.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI