DNA a solicitat mai multe documente legate de emiterea de catre guvern a controversatului act normativ, lucru confirmat de procurorul general al Romaniei.

Numai ca decizia DNA a starnit furia Ministerului Justitiei, care precizeaza, intr-un comunicat, ca declansarea unei anchete de catre DNA cu privire la modul de elaborare a unei Ordonante de urgenta este o grava imixtiune în activitatea autoritatii executive si o afectare fara precedent a echilibrului puterilor constitutionale".

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Potrivit comunicatului, DNA a solicitat si precizarea numelui, prenumelui si a datelor de identificare a persoanelor care au participat la redactarea, întocmirea sau avizarea celor doua proiecte de acte normative. Procurorul general al Romaniei a comentat si informatia aparuta in presa care se refera la comasarea DNA si DIICOT.

Augustin Lazar mai spune ca o contopire a celor doua institutii ar fi o eroare.

Inainte de a emite ordonanta de urgenta care schimba legislatia penala, ministrul justitiei a organizat o dezbatere publica la care au participat cateva zeci de persoane.

Printre ei s-a aflat si George Becali, care a ispasit o pedeapsa cu inchisoarea

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si