Close sidebar
Close sidebar

DNA cere presedintelui incuviintarea urmaririi penale pentru Sebastian Vladescu, fost ministru al Finantelor. Cristian Boureanu, Constantin Dascalu si Mircea-Ionut Costea sunt cercetati in aceeasi cauza

DNA a transmis presedintelui Romaniei o solicitare de încuviintare a urmaririi penale în cazul lui Sebastian Vladescu, fost ministru al Finantelor, acesta fiind suspectat ca ar fi luat mita de foua ori în timp ce era membru al Guvernului. În aceeasi cauza este cercetat si Cristian Boureanu.

A.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Alte patru persoane, printre care si Cristian Boureanu, sunt cercetate în dosar sub control judiciar pe cautiune. Astfel, Mircea-Ionut Costea, fost angajat al Ministerului Finantelor, este acuzat de trafic de influenta si complicitate la luare de mita, avand stabilita o cautiune de 1.500.000 euro.

Mihaela Mititelu, la data faptelor persoana apropiata de conducerea C.N. C.F.R., acuzata de trafic de influenta si complicitate la luare de mita, trebuie sa plateasca o cautiune de 1.000.000 euro.

Cristian Boureanu, la data faptelor deputat în Parlamentul Romaniei, este acuzat de trafic de influenta, avand de achitat o cautiune de 200.000 euro, iar Constantin Dascalu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, suspectat de luare de mita, are o cautiune de 500.000 euro.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

"Infractiunile de coruptie care fac obiectul cauzei au fost comise în legatura cu încheierea si executarea contractelor de reabilitare a liniei ferate Bucuresti – Constanta, precum si cu recuperarea taxei pe valoarea adaugata (TVA) restante, pentru lucrari de reabilitare efectuate la o alta linie de cale ferata.

Astfel, a rezultat ca, în perioada 2005-2014, oficiali romani sau persoane cu influenta asupra acestora ar fi primit, de la o companie straina, în baza unor întelegeri, aproximativ 20 de milioane de euro pentru ca, în schimbul acestor sume, sa se asigure încheierea contractelor si plata facturilor pentru reabilitarea unor tronsoane de cale ferata a liniei Bucuresti-Constanta, precum si plata TVA restante pentru reabilitarea unei alte linii de cale ferata care fusese deja realizata de aceeasi companie", transmite DNA printr-un comunicat de presa.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI