Gigi Becali a răspuns întrebărilor jurnaliștilor prezenți la Patriarhie, dar nu a recunoscut că a venit să-l susțină pe ÎPS Teodosie.

Citește și: Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, judecat de Sinodul Bisericii Ortodoxe. Care e decizia BOR?

"Cu ce să-l susțin eu? Am venit la liturghie", a spus Gigi Becali.

El s-a declarat de partea lui Teodosie în disputa cu Sinodul Bisericii, spunând că episopul de Tomis nu a făcut nimic împotriva bisericii.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

"Doar îi arată pisica. Ce măsuri să ia împotriva lui? A făcut ceva?! Care e erezia? Nici nu cred că e pe ordinea de zi. Și dacă e pe ordinea de zi, vor vota împotrivă. Nu există așa ceva, nu sunt motive. Ce acte de răzvrătire?"

"Nu există caterisire, cum vor vor canaliile, pentru răzvrătire. Ce e aia răzvrătire? Există doar pentru erezie și pentru alte lucruri care încalcă legea", a mai spus Becali.

De ce este acuzat IPS Teodosie

Sinodul Bisericii Ortodoxe Române (BOR) discută joi „actele de răzvrătire şi indisciplină” ale arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie.

Sinodul Bisericii Ortodoxe Române se reuneşte în şedinţă joi, 29 februarie. Pe ordinea de zi a ședinței se află și "încălcarea ordinii statutare a Bisericii şi tulburarea păcii din viaţa Bisericii şi a societăţii prin acte de răzvrătire, indisciplină şi presiune publică" de către arhiepiscopul Tomisului, Teodosie.

Citește și:  VIDEO- ÎPS Teodosie, noi declarații controversate. Ce a spus înalt prelatul despre recăsătoria femeilor divorțate?

„Încălcarea ordinii statutare a Bisericii şi tulburarea păcii din viaţa Bisericii şi a societăţii prin acte de răzvrătire, indisciplină şi presiune publică vor fi înscrise pe ordinea de zi a viitoarei şedinţe a Sfântului Sinod”, a precizat Cancelaria Sf. Sinod al BOR.

Cum se apără ÎPS Teodosie

Arhiepiscopia Tomisului a transmis că IPS Teodosie "rămâne în deplină ascultare" faţă de patriarhul Daniel şi Sfântul Sinod al BOR, accentuând că "zbaterile" unora de a provoca un conflict între Patriarhia Română şi arhiepiscopia de la malul mării sunt "nepotrivite şi lipsite de temei".

"Aşa cum a subliniat în toate ocaziile, Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie rămâne în deplină ascultare faţă de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel şi faţă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Considerăm nepotrivite şi lipsite de temei zbaterile diferitelor cercuri de influenţă nebisericeşti de a stârni un conflict între Patriarhia Română şi Arhiepiscopia Tomisului", au transmis, printr-un comunicat, reprezentanţii Biroului de presă al Arhiepiscopiei Tomisului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si