Close sidebar
Close sidebar

Doi zimbri au devenit vedete de cand au fost lasati in libertate! Ce s-a intamplat astazi la La Centrul Parcului Natural Vantori

Doi zimbri au devenit vedete de cand au fost lasati in libertate! Cum arata bucuria unui animal cand se tavaleste pentru prima oara in zapada, dar si ce spun satenii despre noii lor vecini, vedeti chiar acum.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Sunt imagini care iti aduc zambetul pe buze. Ca doar nu vedem in fiecare zi doi zimbri tavalindu-se prin zapada. Este un moment unic pentru ei. Au fost eliberati din captivitate si se bucura in sfarsit de libertate in mediul lor natural. Operatiunea insa...nu a fost tocmai simpla.

Cei doi zimbri au fost adus cu un transport special de la locul in care au crescut, langa Manastirea Neamtului, la cateva zeci de kilometri departare, in padurile de la Cracaoani.  Programul de repopulare functioneaza de sase ani.

Cand ai asemenea musafiri..te pregatesti cum se cuvine. Satenii din Chitile le-au amenajat un teren special, unde zimbrii pot zburda in voie. Cand se vor obisnui cu noul mediu vor fi alaturati grupurilor imprastiate in par Unii dintre zimbri sunt dotati cu sisteme GPS, asa incat angajatii parcului stiu intotdeauna zona in care se afla.

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Descoperire arheologică „unică”, în Franța: „Thorin” poate explica de ce au dispărut Neanderthalienii de pe fața Pământului- antena3.ro

Razvan Deju-coordonator proiect, Parcul Natural Vanatori:  "Este vorba de doua exemplare care au fost nascuti in semi-libertate".

Zimbrii s-au obisnuit cu locurile, dar si cu oamenii, care nu de putine ori dau nas in nas cu animalele. Cei mai fericiti sunt copiii. Multi dintre ei au vazut zimbrii doar in carti sau la gradina zoologica.

Unul dintre zimbrii este deja vedeta pe retelele de socializare. A adunat peste o suta de mii de vizualizari.

La Centrul Parcului Natural Vantori mai sunt inca 15 zimbri. Alte doua exemplare vor fie eliberate in urmatoarele saptamani.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI