Close sidebar
Close sidebar

Dolarul, mai puternic decât euro. Atinge un nou maxim al ultimilor 20 de ani

Dolarul american se păstrează mai puternic decât moneda euro, situație pe care piața monetară nu o mai înregistrase în ultimii ani. Mai mult, dolarul atinge un nou maxim al ultimilor 20 de ani în raport cu celelalte valute, în ciuda faptului că și euro a avansat puternic ieri.

Sorin Negru,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Dolarul american a atins luni un nou maxim al ultimilor 20 de ani, transmite Reuters. Aprecierea monedei SUA vine pe fondul comentariilor ferme ale șefului Rezervei Federale (FED) privind dobânzile.

Citeste si: Curs valutar azi, 29 august 2022. Cum evoluează euro şi dolarul?

Dolarul a atins luni un nou maxim din ultimii 20 de ani, după ce preşedintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a vorbit despre majorarea dobânzilor.

În raport cu euro nu s-au schimbat multe lucruri ieri, moneda europeană crescând și ea, pe fondul aşteptărilor tot mai mari de majorare a dobânzilor de către Banca Centrală Europeană.

Dolarul american, la maximul ultimilor 20 de ani

Valoarea dolarului este calculată în raport cu un grup de valute importante. La această cotație mixtă, moneda americană a atins un nou vârf al ultimelor două decenii, de 109,48.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Dolarul a crescut cu 0,73% faţă de yenul japonez, în timp ce lira britanică a înregistrat un nou minim al ultimelor 2 ani şi jumătate, pe fondul unui volum scăzut al tranzacţiilor.

Euro a crescut cu 0,34% faţă de dolar, dar a rămas sub paritate, la 0,99985 dolari pe unitate.

Euro a crescut cu 0,34% faţă de dolar, dar a rămas sub paritate, la 0,99985 dolari pe unitate.

[Sursa foto: Twitter]

De ce a crescut dolarul din nou

Powell a declarat vineri, la conferinţa băncii centrale americane de la Jackson Hole, din Wyoming, că Fed va creşte dobânzile atât de mult cât va fi necesar pentru a restricţiona creşterea şi că le va menţine acolo ”pentru ceva timp” pentru a reduce inflaţia care este de peste trei ori mai mare decât

obiectivul oficial al Fed, de 2%.

”Comentariile lui Powell au susţinut aşteptările că dobânzile pentru fondurile Fed vor fi ridicate o perioadă lungă de timp. Aşteptările că Fed va începe să reducă dobânzile la mijlocul anului 2023 este prematură”, a declarat Kenneth Broux, analist valutar la Societe Generale.

Pieţele monetare au confirmat aşteptările pentru o creştere mai agresivă a dobânzii Fed în septembrie, şansele unei creşteri de 0,75 de puncte procentuale fiind acum în jur de 70%.

Și moneda euro a crescut puternic

Randamentele Trezoreriei SUA au crescut, randamentele obligaţiunilor pe doi ani atingând un maxim din ultimii 15 ani, de aproximativ 3,49%.

Moneda euro a urcat mult mai sus, ajutată de ”comentariile şi zvonurile legate de BCE, inclusiv contemplarea unei creşteri de 0,75 puncte procentuale, la reuniunea BCE din 8 septembrie”, a declarat Derek Holt, şeful departamentului economic al pieţelor de capital la Scotiabank.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI