Artista, celebră pentru hituri precum "Guess Who I Saw Today" şi "(You Don't Know) How Glad I Am" şi care a fost o sursă de inspiraţie pentru cântăreţe ca Nnenna Freelon, Patti Labelle şi Anita Baker, a murit în locuinţa ei din Pioneertown, California, miercuri.

Nancy Wilson a acoperit o gamă largă de genuri muzicale, inclusiv R&B şi gospel, dar nu îi plăcea să fie catalogată ca artist jazz, ci ca "stilist muzical".

Într-un interviu acordat în 2010, Nancy Wilson a declarat: "Muzica pe care o cânt astăzi este muzica pop a anilor 1960. Nu mă consider muzician de jazz(...) Iau versurile şi îmi pun amprenta asupra lor. Mă consider un interpret de versuri".

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Pe parcursul unei cariere de cinci decenii, timp în care a lansat peste 70 de albume, Nancy Wilson a jucat şi pe Broadway, New York.

A primit trei premii Grammy, inclusiv unul pentru albumul din 1964 "How Glad I Am", şi a pus capăt turneelor în 2011.

Nancy Wilson a fost şi o activistă pentru drepturile civile şi a fost inclusă în International Civil Rights: Walk of Fame în 2005.

De asemenea, a avut propriul show TV, pe postul NBC, "Nancy Wilson Show", în 1967, la momentul respectiv fiind una dintre foarte puţinele afro-americane care se puteau lăuda cu o astfel de realizare.

Sursă: mediafax.ro 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si