Muziciana română a fost cunoscută în special în calitate de creatoare de muzică de film, printre coloanele sonore scrise numărându-se Moromeții, Dumbrava minunată și Drumul câinilor. A mai compus muzică de teatru, piese simfonice, camerale și corale. În anul 2006, numele compozitoarei Cornelia Tăutu a apărut pe un album editat de Radio România, intitulat Romanian Women Composers.

Cornelia Tăutu s-a născut în 10 martie 1938 la Odorheiu Secuiesc.

A studiat la Conservatorul din București, printre profesorii săi numărându-se Mihail Jora, Aurel Stroe și Emilia Comișel.

Citeste si: O femeie a născut gemeni cu tați diferiți. Ce a făcut soțul ei atunci când a văzut că unul dintre copii nu îi seamănă

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

După absolvirea facultății, a fost angajată ca cercetător științific la Institutul de Etnografie și Folclor Constantin Brăiloiu din București și ca redactor la Editura Muzicală din București. În anii 1971-1972 a urmat studii postuniversitare la Long Island University din New York.

Compozitoarea Cornelia Tăutu a fost distinsă cu două premii ale Asociației Cineaștilor din România, pentru muzica filmelor Zidul (1975) și Moromeții (1987). De asemenea, a primit Premiul Academiei Române, în anul 1990, informează clasicradio.ro. 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si