Dorothy Hoffner a sărit la începutul lunii octombrie dintr-un avion aflat la 4.100 de metri înălțime (13.500 picioare) deasupra orașului Chicago.

Americanca a declarat după săritura cu parașuta că iubește senzațiile tari și că  "vârsta este doar un număr", potrivit CBS News.

Aventura ei a avut loc la centrul de skydiving Skydive Chicago din Ottawa, în apropiere de Chicago.

Dorothy Hoffner  urma să fie certificată de Guinness World Records drept cea vârstnică persoană care a făcut skydiving. 

Citește și: Femeia cu cele mai mari buze din lume vrea acum cei mai mari obraji: „Voi continua cu mai multe injecții”

"Nu avea nicio intenție să doboare recordul. Și nu era interesată de publicitate sau altceva. Nu o făcea din alt motiv decât că vroia să facă parașutism", a declarat o asistenta medicală care avea grijă de ea.

Dorothy Hoffner a murit după ce a stabilit recordul la parașutism

Prietenul apropiat al lui Dorothy Hoffner, Joe Conant, a spus că femeia a fost găsită moartă luni dimineață de personalul comunității ei de seniori.

Se pare că Dorothy Hoffner ar murit în somn în noaptea de duminică spre luni.

Cei care lucrau la centrul pentru bătrâni unde trăia Hoffner au spus că femeia avea o energie uimitoare și a rămas agilă din punct de vedere mental până în ultima clipă a vieții.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Era neobosită. Nu era o persoană care să tragă un pui de somn după-amiaza sau să nu se prezinte la activitățile comune, la cină sau la orice altceva.

Ea a fost mereu acolo, pe deplin prezentă”, a mai spus Joe Conant.

Dorothy Hoffner a sărit la începutul lunii octombrie dintr-un avion aflat la 4.100 de metri înălțime

Dorothy Hoffner a sărit la începutul lunii octombrie dintr-un avion aflat la 4.100 de metri înălțime

„Dorothy ne amintește că niciodată nu este prea târziu să trăim senzațiile tari ale vieți. Suntem veșnic recunoscători că parașutismul a făcut parte din viața ei emoționantă și bine trăită. Moștenirea ei este și mai remarcabilă datorită atenției pe care lumea a acordat-o poveștii ei inspiratoare”, a declarat Skydive Chicago într-un comunicat citat de CBS.

Dorothy mai sărise cu parașuta și la 100 de ani

Skydive Chicago colaborează cu Guinness Book of World Records pentru ca reușita femeii să fie certificată drept cea mai în vârstă persoană din lume care a făcut parașutism în tandem.

Recordul anterior era deținut de Linnéa Ingegärd Larsson din Suedia, care a sărit cu parașuta la vârsta de 103 ani în mai 2022.

Nu a fost primul salt al lui Dorothy Hoffner. Ea a mai făcut parașutism la vârsta de 100 de ani. După săritură, seniora a spus că experiența a fost „minunată”.

Femeia ar fi împlinit 105 ani în decembrie 2023. Anunțase că următoarea ei provocare va fi să urce într-un balon cu aer cald.  „Nu am fost niciodată”, a dezvăluit ea.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Dorothy Hoffner, femeia de 104 ani care a sărit cu parașuta, a murit după ce a stabilit recordul mondial

Dorothy Hoffner, femeia de 104 ani care a sărit cu parașuta, a murit după ce a stabilit recordul mondial

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si