Close sidebar
Close sidebar

Drama din viata Mariei Lataretu! I-au murit cinci copii, iar fata care ii purta numele a fost sfasiata de caini: "Ea a fost marea durere a familiei"

"Privighetoarea Gorjului" a avut o viata de roman. Maria Lataretu a trait o adevarata tragedie, din cei 6 copii pe care i-a avut, doar unul a ramas in viata.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Maria Lataretu si-a ingropat 5 copii in timpul vietii. In plus, in ziua in care fata ei, care ii purta numele, a fost sfasiata de caini, artista a urcat pe scena si a cantat.

„Primul, un baiat Gicutu, l-a pierdut la 2 ani jumate, in urma unei bronhopneumonii. Nu existau medicamente pe vremea aceea, in afara de aspirina Bayer. Asa s-a prapadit primul copilas in 1929. In 1931 s-a nascut al doilea baiat, Ion, cel care a trait pana in 2001 si a fost sotul meu. Dupa el, a nascut o fetita, pe Mariuca si care a trait pana la varsat de 6 anisori, trebuia sa mearga la scoala. Ea a fost marea durere a familie. In 1935 a dat nastere la doua fetite gemene, Polina si Maria, si care au murit si ele la fel ca primul baietel.

De Bronhopneumonie. In 1937 a nascut ultimul baiat caruia trebuia sa-i puna numele Tudor. L-a nascut la o nunta unde era invitata. Mergand cu alaiul, s-a impiedicat de o buturuga si a cazut cu burtica pe ea si a nascut acolo. Lumea petrecea acolo, iar ea dadea nastere baietelului care a murit la cateva zile, nici nu a apucat sa-l boteze”, a povestit, pentru Click, Ioana Lataretu.

Mariuca, fata care i-a purtat numele, a murit in chinuri la doar sase ani, inainte sa inceapa scoala.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

"Erau in vacanta la Targu Jiu, unde avea casa si unde copiii stateau acolo cu bunica. Maria si Ion, sotul meu, se jucau la poarta. Dintr-o curte alaturata a iesit un caine care s-a aruncat asupra ei, a sfasiat-o. Atunci  Mariuta a cazut la pamant, iar fratiorul ei a fost  martor la acesta scena groaznica. Maria Lataretu a venit la Targu Jiu si a dus-o la profesor doctor Haznasu, unul dintre cei mai mari.

Au dus-o la spital, i-au facut toaleta.  A fost muscata de toata partea dreapta: din scalp, urechea, gatul, umarul, mana..i-a mancat-o cainele. Profesorul o cunostea pe Maria si i-a spus ca fetita nu va supravietui. Muscaturile de caine sunt extraordinar de sangeroase si de dureroase, a pierdut prea mult sange.  Fetita a venit acasa, a ramas cu sotul meu, iar Maria a plecat la Bucuresti pentru ca avea de respectat un contract. Se deschidea cel mai mare restaurant de arta culinara ”Doru Ancutei” si a primit veseta ca fetita a decedat chiar inainte de concert. Maria s-a dus la patronul restaurantului si- i-a spus ca nu poate sa cante. Atunci Mihail Jora, cel care a prezentat-o patronului de restaurant pentru a canta acolo, i-a spus Mariei ca trebuie sa cante neaparat. Cu lacrimi in ochi, Maria s-a imbracat intr-un costum alb, o garoafa alba prinsa in par, s-a intors in cabina unde se  imbracase, si-a smuls garoafa din par si a strivit-o cu piciorul. Dupa concert, Jora s-a dus sa o felicite in cabina.  A intrebat-o ce s-a intamplat. Ea i-a spus ”Domnule, va rog sa ma iertati. Mi-a murit fetita iar maine merg sa o ingrop”. Asta a fost marea durere a Mariei Lataretu. A ramas cu un singur copil, Nelutu. Pe fiecare copil il plangea intr-un fel", a mai spus cu durere in glas unica nora a Mariei Lataretu. 

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI