Close sidebar
Close sidebar

Drama femeii care a ridicat o manastire, insa Biserica i-a confiscat-o: „Sotul meu a murit de suparare!”

O familie din Suceava sta de aproape sapte ani prin instantele de judecata, unde a contestat modul abuziv in care Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor a intrat in posesia unei biserici. Familia Acatrinei a construit lacasul de cult, pe care Biserica si l-a insusit prin „actul de sfintire“, scrie adevarul.ro.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Drama ctitorilor manastirii si caminului de batrani de la Catrinari-Panaci, jud. Suceava, a inceput in 1995 dupa moartea lui Ionut Cristian, singurul fiu al sotilor Stela si Gheorghe Acatrinei. in memoria copilului, parintii, devastati de durere, s-au gandit sa ridice la Catrinari-Panaci, unde femeia avea un teren, un lacas de cult si un adapost pentru copiii orfani si batranii ramasi pe drumuri. Au infiintat, cu sprijinul unor prieteni, Asociatia Manastirea Sfantul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava si Nasterea Maicii Domnului Catrinari, au donat terenul asociatiei, au vandut apartamentul in care locuiau si au facut un credit de 560 mii de lei, ca construiasca asezamantul. 

“Am cautat sa facem un gest, care sa fie placut lui Dumnezeu si care sa foloseasca oamenilor. Prima data, ne-am gandit sa facem o cantina, dar ne-am pus problema ca nu vor fi atat de multi oameni care sa vina sa manance acolo si am zis ca mai bine facem o locatie in care sa-si aiba locul si batranii si copiii. O armonie intre doua generatii, ca respect pentru parintii nostri care sunt in varsta, si ca acoperire pentru pierderea unui copil.

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: O polițistă este cercetată pentru că avea o relație cu un traficant de droguri și o aventură cu șeful ei căsătorit, în același timp- antena3.ro

Membri fondatori ai asociatiei am fost eu, impreuna cu sotul, Gheorghe Acatrinei, dl. academician prof. univ. Buzatu, impreuna cu sotia, o  doamna inspector, o doamna profesor universitar. Lucrarile au inceput in iunie 2006. Am pornit de la un munte pe care l-am decapat, de unde am scos vreo 400 de masini de pamant, ca sa facem un platou pe care sa se ridice constructiile. Nu era nici macar apa.

S-a lucrat tot timpul cu motoarele pana am avut posibilitate sa tragem curent. S-a lucrat pana in 2009, iar in 2010 a inceput panarama”, povesteste, pentru „Adevarul“, Stela Acatrinei.

Citeste continuarea pe adevarul.ro.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI