Cunoscut drept un dramaturg avangardist, dar si pentru roluri din filme ca ”The Right Stuff” (1983), pentru care a primit o nominalizare la Oscar, si ”Black Hawk Down” (2001), Sam Shepard

a murit joi, 27 iulie, in casa sa din Kentucky, din cauza unor complicatii pe fondul unei scleroze laterale amiotrofice.

Anuntul a fost facut luni de un purtator de cuvant al familiei lui Shepard.

Unul dintre cei mai influenti scriitori ai miscarii Off Broadway, Shepard a scris despre latura intunecata a vietii de familie in America, in piese precum “Buried Child”, care i-a adus premiul Pulitzer pentru teatru in 1979, si “Curse of the Starving Class” si “A Lie of the Mind”.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

A fost privit ca o voce originala a generatiei sale, laudat de critici pentru personajele sale care se lupta cu probleme de identitate.

A primit alte doua nominalizari la Pulitzer, pentru “True West” si “Fool for Love”, ambele texte devenind spectacole pe Broadway.

Sam Shepard a fost, de asemenea, un reputat actor de film, nominalizat la premiile Academiei Americane pentru rolul secundar din ”The Right Stuff”, regizat de Philip Kaufman. Cea mai recenta partitura pe care a interpretat-o a fost in serialul ”Bloodline”, lansat in 2015 de Netflix, unde joaca rolul Robert Rayburn.

A jucat si pe scenele teatrelor din New York, fiind aclamat de critici pentru rolul din spectacolul ”A Number” (2004), de Caryl Churchill.

Sam Shepard a fost recompensat si cu un premiu Obie (Off-Broadway Theater Award), pentru ”Chicago” si “Icarus’s Mother”, in 1965, apoi pentru “Red Cross” si “La Turista”, in 1966.

Citeste si: "Tine minte: fii vesel", biletul pe care un baietel de 9 ani, grav bolnav de cancer, l-a scris cand se simtea extrem de rau

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si